Selektor Japana se dotakao reprezentacije BiH

Proslavljeni bh. stručnjak i sadašnji selektor Japana, Vahid Halilhodžić, nakon izborenog plasmana na SP dao je veliki intervju za Goal, u kojem se dotakao i naše reprezentacije.

“Nažalost, dogodio nam se taj iznenadni poraz na Kipru, a vidim kako sada ima puno kritika na selektora Mehmeda Baždarevića. A većina kritika u tom smjeru prelazi sve mjere ljudskosti i pristojnosti, ali tako je to na našim prostorima. Vjerujem da je u sličnoj situaciji i Ante Čačić. Ali, malo treba ‘oplesti’ i po igračima, oni ne pružaju ono što se od njih očekuje.

A često se ponašaju kao vedete ili razmažene zvijezde. Čini mi se kako selektori u takvim situacijama trebaju biti malo konkretniji, pogotovo direktniji u razgovorima s pojedincima. U cijeloj priči bitna je samo – reprezentacija”, rekao je Halilhodžić, koji je ipak optimističan po pitanju odlaska u Rusiju.

“Vjerujem će BiH dogurati do baraža, pa preko toga stići i do Rusije. Uvijek navijam za reprezentacije s našeg područja, tu je uvijek bilo i uvijek će biti sjajnih individualaca”, piše Goal.

(Reprezentacija.ba)