Everton je večeras u Splitu protiv Hajduka branio prednost od 2:0 iz Engleske.

Hajduk je ušao hrabro u utakmicu, ali su mreže mirovale sve do 43. minute kada eurogol zabija Radošević za eksploziju oduševljenja na tribinama kultnog Poljuda.

Splićani su solidno krenuli u drugo poluvrijeme, ali već u 46. minuti praktično iz ničega sa preko 40 metara mrežu Hajduka odlično pogađa Sigurdsson.

U 65. minuti penal za Hajduk. Said otima loptu od saigrača i mimo volje ekipe puca penal.  Pickford ga čita – i promašuje. Do kraja nastupa dobija zvižduke publike i teren napušta deset minuta kasnije.

Hajduk više nije imao snage za nove šanse.

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić igrao je cijeli susret i dobio žuti karton u 75. minuti. Nastupio je i naš Zvonimir Kožulj koji je ušao u tim Hajduka 84. minuti utakmice.

Bešić se očigledno vratio u formu, ali zbog nove suspenzije koju je dobio zbog nereda protiv Grčke, neće biti na raspolaganju Baždareviću protiv Kipra.

Hajduk ispada, ali mogu biti ponosni na nastup protiv velikog i bogatog Evertona.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.