Sarajevo i Željezničar igraju meč petog kola Premijer lige BiH

Fudbalski klub Sarajevo želi upoznati navijače sa tehničkim informacijama vezane za utakmicu 112. gradskog derbija. Sarajevo na Koševu dočekuje Željezničar sa početkom u 20.00 sati, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

Kapije Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase” se otvaraju u 18.00 sati. Obavještavamo sve navijače i simpatizere da će oko kompletnog stadiona biti postavljena ograda za vršenje predkontrole, gdje će se obavljati fizički pregled, kao i provjeravati validnost ulaznica, a prolazak predkontrole bit će moguć isključivo uz važeću ulaznicu za utakmicu. Sezonske ulaznice kao i članske kartice za djecu do 14 godina starosti i dame važe i za ovu utakmicu, a vrijedi istaći da sva djeca, koja još uvijek nemaju svoju člansku karticu moraju imati važeću ulaznicu za utakmicu. Osobe u alkoholiziranom stanju, kao i one pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći pristupiti stadionu bez obzira da li posjeduju validnu ulaznicu za utakmicu. Također, svi predmeti, koji u bilo kojem smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biti će oduzeti, odnosno odstranjeni prilikom pregleda na predkontrolama.

Vrijedi istaći da će saobraćaj oko Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase” biti zatvoren, te molimo ovim putem sve navijače da tu informaciju uzmu u obzir i da se ne kreću motornim vozilima prema samom stadionu, te da blagovremeno pristupe stadionu, kako bi izbjegli gužve prilikom ulaska. Za navijače bit će obezbijeđen parking ispred Olimpijske dvorane “Zetra” uz naplatu, a za gledaoce sa BORDO VIP ulaznicama omogućen je parking ispred porodilišta “Zehra Mujdović”, kojem mogu pristupiti isključivo uz odgovarajuću pristupnicu.

INFORMACIJE O ULAZNICAMA:

Od jutarnjih sati ulaznice za “Zapad”, “Sjever” i “Istok” moguće je kupiti na sljedećim lokacijama:

*BORDO FAN SHOP1 (Ul. Maršala Tita 38b), BORDO FAN SHOP2 (Bezistan), BORDO kućica na Sarajevo Summer Marketu (Ispred BBI Centra), prodajno mjesto ispred gradske tržnice, prodajno mjesto na platou KSC Skenderija.

Članovi Fudbalskog kluba Sarajevo svoje ulaznice po jeftinijim cijenama kupuju u odjelu za članstvo i ulaznice FK Sarajevo, u ul. Maršala Tita 38/b u subotu do 16 sati.

Ulaznice je moguće vrlo jednostavno kupiti i online putem web prodavnice – www.kupikartu.ba

VAŽNA UPUTA: Na dan utakmice prodaja ulaznica za navijače Fudbalskog kluba Sarajevo odvijati će se na nekoliko lokacija. Na prodajnom mjestu na stadionu Koševo, ispred istočne tribine, bit će u prodaji ulaznice za “Sjever” i “Istok”, kao i ulaznice za djecu. Ostale prodajne kućice na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” na lokacijama “Zapad” i “Jug” neće biti u funkciji u skladu odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, koje je klub dužan sprovesti na ovoj utakmici.

(Reprezentacija.ba)