Sead Kolašinac (24)  proteklog je vikenda ušao s klupe u utakmici finala superkupa Engleske protiv Chelsea, te postigao gol za konačnih 1:1 i izvođenje penala. Arsenal je u penal seriji bio uspješniji i podigao pehar Community Shielda, a Kolašinac odmah postao miljenikom navijača Topnika.

Kolašinac je na njemačkom jeziku govorio za press službu Arsenala nakon prvog i to vrlo uspješnog nastupa za Arsenal na engleskom tlu.

– Već mjesec sam u Arsenalu i naučio sam puno. Upoznao sam moje saigrače i radnike u klubu i zadovoljan sam da me sve manje gledaju kao novog. – rekao je Kolašinac.

Novinare Arsenala zanimalo je šta je konkretno naučio Kolašinac, da li se to radi o novoj taktici ili?

– Kada igrate sa ovako kvalitetnim igračima kao što su Arsenalovi, onda u svakoj utakmici napredujete. Sretan sam što mogu raditi sa ovakvim igračima. – priznaje Kolašinac koji otkriva kako mu je velika pomoć bila što nekoliko igrača Arsenala govori njemački jezik.

– Lično mi je to puno pomoglo, od toga da mi kažu gdje mi je najbolje živjeti, do toga gdje navečer mirno izaći. Tim mi je uistinu jako pomogao.

Seadu se prvi putem WhatsApp aplikacije nakon potpisa za Arsenal javio Granit Xhaka protiv kojeg je često igrao u Njemačkoj.

– Koristilo mi je i što sam nakon potpisa odmah otišao na turneju sa klubom u Australiju gdje sam sa mojim saigračima proveo puno vremena. Mogao sam ih sve pitati i odlično ih upoznati. – poručio je Sead Kolašinac.

Arsenal u petak navečer protiv Leicestera otvara novu sezonu Premiershipa.

(Reprezentacija.ba)