Trener Arsenala priznao da je našeg  reprezentativca doveo prvenstveno zbog stava

Bh. reprezentativni bek, Sead Kolašinac (24), imao je debi iz snova u dresu Arsenala.

U 82. minuti susreta Community Shielda protiv Chelseaja zabio je izjednačujući pogodak i susret odveo u penal seriju, poslije koje je Arsenal slavio s 4:1.

Kolašinac je priliku za igru dobio u 33. minuti umjesto povrijeđenog Mertesackera, a trener londonske momčadi Arsene Wenger otkrio je da ga je ostavio na klupi zbog pritiska Wembleyja.

“Dobro se snašao. Obično je krilni bek, ali može igrati i na stoperskoj poziciji. Prošle sedmice je imao vrlo interesantnu predstavu i oklijevao sam da li da ga danas stavim od samog početka. Mislio sam na pritisak Wembleyja, ali kad je ušao bio je izvanredan”, rekao je Wenger.

Složio se da će mu njegova snaga pomoći da se lako adaptira na engleski fudbal.

“Rekao bih da. On je prirodno vrlo jak. Imate igrače koji do snage dolaze radom i one koji su rođeni takvi. Kolašinac pripada ovoj drugoj kategoriji”.

Wenger je otkrio i zbog čega je doveo našeg reprezentativca na Emirates.

“U Premier ligi snaga igra važnu ulogu, ali nije jedini faktor. Uzeli smo ga zbog njegovog stava. Vjerujem da moderni fudbal ne toleriše toliko slabosti kao što je to bio slučaj prije dvadeset godina i zbog toga uvijek trebate kombinaciju talenta i stava. Izgleda mi kao da ima dobar talenat, ali isto tako i snažan i odlučan stav podržan snažnim tijelom”.

(Reprezentacija.ba)