Džeko govorio o svojoj karijeri, fudbalskom idolu, najdražem golu…

Kapiten naše fudbalske reprezentacije Edin Džeko govorio je u intervjuu za GoalNation o protekloj sezoni u Romi, ali i o mnogim drugim stvarima.

“Postigao sam mnogo golova u prošloj sezoni i sjajno igrao. Prva godina mi je bila teška, ali druga je bila idealna. Zahvalan sam svojim saigračima i svima u Romi, jer bez njih ništa ne bi bilo moguće”, kazao je Džeko i osvrnuo se na to da mu je prva sezona uvijek bila najteža u svim timovima:

“Prva godina u novoj sredini mi je uvijek slabija, ali onda ide sve na bolje. Potrebno mi je vremena da se naviknem na ligu, protivnike i nove saigrače. Ako gledam tehnički, Serija A je definitivno najbolja na svijetu. Stvari koje sam naučio u Italiji u ove dvije godine ne bih mogao naučiti ni u jednoj drugoj ligi.”

Edin je svoj fudbalski put počeo u FK Željezničar, a za GoalNation je pričao i o ratu u našoj državi.

“Bilo je jako teško odrasti u BiH tokom rata. Sva djeca su željela da se igraju vani, ali je bilo opasno. Ipak, zbog toga smo i postali jači, a sve što danas imam, zahvaljujem prošlosti. Moj cilj je da uvijek budem bolji. Trenutno želim s Romom dobar rezultat u Ligi šampiona, a Seria A je uvijek među prioritetima”, kazao je Edin te dodao da mu je omiljeni fudbaler Andriy Shevcenko, a najdraži gol onaj protiv Turske kada je naša selekcija slavila sa 3:2.

(Reprezentacija.ba)