Sloboda u prva dva kola pretrpjela poraze od Širokog i Radnika

U prva dva kola Premijer lige BiH igrači Slobode pretrpjeli su dva poraza (Široki 2:0, Radnik 1:0) i to je najlošiji start Tuzlaka u posljednjih 15 godina u elitnom društvu, s tim što treba reći da je u tom razdoblju dvije sezone igrala u prvoligaškoj konkurenciji, javlja Fena.

Osim toga, “crveno-crni” su uz zenički Čelik jedina ekipa koja ove sezone još nije postigla gol, što je također nezabilježeno u posljednjih petnaest godina.

Od 2002. godine Sloboda je izgubila prvu domaću utakmicu jedino u sezoni 2009./2010. kada je na Tušnju poražena od ekipe Laktaša (2:4), te minule subote protiv Radnika.

U spomenutom periodu Tuzlaci prvi put ove sezone u prva dva kola nisu osvojili nijedan bod, a samo tri puta startovali su s jednim bodom.

Zanimljivo je spomenuti da je u sezoni 2005./2006. ekipa s Tušnja promijenila trenera nakon drugog kola. Tadašnji trener Sakib Malkočević dobio je otkaz nakon remija na Tušnju s Orašjem (0:0) i poraza od Željezničara u gostima (5:1).

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović izjavio je da se “loš start događa i Manchester Cityju, pa se poslije vadi”, dodavši da trener Vlado Jagodić ima njegovu punu podršku.

Statistika ne ide u prilog treneru Slobode, jer je u posljednjih 12 premijerligaških utakmica njegov tim dobio samo dvije utakmice (obje protiv Radnika u Ligi za prvaka), dvije je na Tušnju odigrao neriješeno (Zrinjski 0:0 i Željezničar 2:2), dok je izgubio osam.

(Reprezentacija.ba)