FK Sarajevo bira novog trenera

Nova dva strana trenera pojavila su se kao dodatna opcija FK Sarajevo za mjesto šefa stručnog štaba.

Jedan je Sarajlija i legenda Hajduka Zoran Vujović (58), a drugi njemački trener Reza Parkas (48), saznaje Reprezentacija.ba.

Vujović je nakon uspješne igračke karijere od 1996. do 1998. godine vodio francuski Cagnes sur Mer, da bi 1999. godine napravio uspjehe sa omladinskim selekcijama Rijada u Saudijskoj Arabiji gdje osvaja državno prvenstvo i arapski superkup. Nakon toga dvije godine bio pomoćnik Tomislavu Iviću u Olymipique Marseilleu koji se tada plasirao u Ligu Šampiona.

Potom preuzima marokanski KAC sa kojim bilježi dobre rezultate, te se kasnije vraća u isti klub kako bi ih spasio od ispadanja u čemu uspijeva. U međuvremenu je radio kao skaut hrvatske reprezentacije, šef akademije Hajduka, te kao asistent u Kataru.

Reza Parkas je njemački trener koji je od 2000. danas trenirao klubove u Njemačkoj, UAE-u i Iranu. 

Prošle godine ponuđeno mu je mjesto U23 selektora Irana, ali se zbog vrhunskih uslova odlučio za Oman gdje vodi ekipu Al Orubah.

Smatra se talentovanim i modernim menadžerom i trenerom, a u FK Sarajevo bi sigurno pristao na finansijski slabiji ugovor zbog mogućnosti za afirmacijom u jednoj prvoj europskoj ligi.

U FK Sarajevo neće žuriti sa izborom novog šefa stručnog štaba. U nedjelju protiv Čelika ekipu će voditi Senad Repuh, a u narednoj sedmici biće donijeta odluka o novom treneru.

Postoji mogućnost da upravo Repuh ostane na klupi FK Sarajevo, da se dovede neko potpuno novo ime, ili da se povjerenje da nekome od ranijih i trenutnih trofejnih trenera FK Sarajevo poput Husrefa Musemića, Dženana Uščuplića, Sanjina Alagića i Emira Karahmeta…

(Reprezentacija.ba)