Trener Zrinjskog uoči duela sa Sarajevom

Svega tri dana nakon uzvratnog duela Lige šampiona s Mariborom, aktuelnog prvaka naše zemlje Zrinjski očekuje gostovanje Sarajevu na otvaranju nove sezone u Premijer ligi BiH.

Zrinjski se nije uspio plasirati u treće pretkolo, a trener mostarskog kluba Blaž Slišković istakao je kako to neće ostaviti veliki trag na njegove igrače i najavio otvorenu igru na Koševu.

“Nije veliki problem vratiti igrače, jer smo prije utakmice rekli da se trebamo koncentrirati na te dvije utakmice, a nakon Maribora ćemo razmišljati o prvenstvu. Vjerujem da će se igrači lako vratiti u našu zbilju, a to je prvenstvo gdje su ambicije naslov prvaka, kao i prošle sezone. Idemo u Sarajevo igrati otvoreno, da pokušamo odigrati što kvalitetnije i osvojiti najmanje bod. Naravno da ćemo nastojat pobijediti, jer samo iz takve zamisli možemo ostvariti pozitivan rezultat”, kazao je trener Zrinjskog.

Slišković nije siguran hoće li u prvoj utakmici nove sezone moći računati na napadača Harisa Handžića, koji je prije nekoliko dana stigao Pod Bijeli Brijeg.

“Ne znam za Handžića koji je tu od utorka i čiju spremu moramo procijeniti, dok će Barišić gotovo sigurno biti tu jer je s nama već sedam dana. Nakon Kajkutovog odlaska morali smo hitno reagovati i pronaću adekvatnu zamjenu, jer smo ostali samo na Mrkaiću koji u posljednje vrijeme bio i povrijeđen. Handžić je kvalitetan igrač, i vjerujem da će se uklopiti u naš sistem igre”, dodao je.

Susret između Sarajeva i Zrinjskog igra se u subotu od 20 časova uz direktan prijenos na Mojoj TV.

(Reprezentacija.ba)