Pjanić odlučio stati na kraj glasinama

Prethodnih dana nogometnu javnost uzburkala je priča o sukobu u svlačionici Juventusa na poluvremenu finalne utakmice Lige šampiona protiv Real Madrida, što je i bio povod odlaska Leonarda Bonuccija u Milan.

Sada već bivši stoper “Stare dame” je navodno ušao u raspravu s Dybalom i Barzaglijem, ali i trenerom Maximillianom Allegrijem.

Te navode odlučio je demantovati bh. reprezentativac Miralem Pjanić (27), istakavši kako nikakavih sukoba nije bilo.

“Svašta sam pročitao, ali ništa od toga nije istina. Nadam se da će priče o sukobima prestati, jer se ništa nije dogodilo, osim što je trener Alllegri održao govor. Mi smo poraženi od protivnika koji je dokazao da je jači do nas”, istakao je Pjanić, osvrnuvši se potom i na odlazak Bonuccija.

“Leo je ovdje bio godinama. Izabrao je da ode i sasvim je normalno da igraži dolaze i odlaze. To je njegov izbor i ja mu želim sreću”, istakao je Pjanić.

Kako kaže, ambicije Juventusa u novoj sezoni ostaju iste.

“Neće biti lako da ponovimo uspjehe iz prošle sezone. Borba za Scudetto će biti veoma teška. Rivali su jaki i sigurno je da titulu žele Milan, Roma, Napoli i Inter. Želimo ove godine osvojiti i Ligu šampiona”, dodao je Pjanić.

(Reprezentacija.ba)