EUROPA LIGA: Prošli Kožulj i Hadžić, Burić se radovao ispred Hajradinovića

Nekoliko bh. internacionalaca u trećem pretkolu Jučer su u Europa ligi igrani revanš susreti drugog pretkola, a prolaz dalje obezbijedilo je i nekoliko bh. internacionalaca. Osim Senijada Ibričića (31), čije su Domžale ukupnim rezultatom 5:3 (1:2, 3:2) izbacile Valur, takmičenje će nastaviti i Zvonimir Kožulj (23) s Hajdukom, koji je novom pobjedom i s ukupnih […]


EUROPA LIGA: Prošli Kožulj i Hadžić, Burić se radovao ispred Hajradinovića

Nekoliko bh. internacionalaca u trećem pretkolu

Jučer su u Europa ligi igrani revanš susreti drugog pretkola, a prolaz dalje obezbijedilo je i nekoliko bh. internacionalaca.

Osim Senijada Ibričića (31), čije su Domžale ukupnim rezultatom 5:3 (1:2, 3:2) izbacile Valur, takmičenje će nastaviti i Zvonimir Kožulj (23) s Hajdukom, koji je novom pobjedom i s ukupnih 1:3 (1:0, 1:2) izbacio Levski.

Kožulj je dobio priliku za igru u 84. minuti.

Domžale će u trećem pretkolu igrati protiv Freiburga, a Hajduk protiv Brondbyja.

Iako nije nastupio u revanšu, radovao se i Jasmin Burić (30), čiji je Lech eliminisao Haugesund 4:3 (2:3, 2:0) bivšeg mladog bh. reprezentativca Harisa Hajradinovića (23).

Za razliku od Burića, Hajradinović se našao u startnoj postavi svoje momčadi i igrao je do 82. minute.

Lechu sada predstoji okršaj s Utrechtom, koji je nedavno pojačao bh. stoper Dario Đumić (25), ali nije bio registrovan za drugo pretkolo.

U trećem pretkolu igrat će i Anel Hadžić (27) s Videotonom, koji je sačuvao ubjedljivu prednost iz prvog susreta protiv Kaljua i s ukupnih 4:1 prošao dalje (0:3, 1:1).

Hadžić je odigrao cijeli meč, dok je jedini gol za Videoton u revanšu postigao Lazović na asistenciju nekadašnjeg nogometaša Sarajeva Asmira Suljića (25).

Naredni protivnik Videotonu bit će Bordeaux.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: