Sarajevo u prijateljskom meču bolje od Olimpika

Fudbaleri Sarajeva savladali su jučer Olimpik na posljednjem prijateljskom susretu uoči početka jesenjeg dijela BH Telecom Premijer lige BiH 2017/18.

Pobjedonosni gol na današnjoj utakmici postigao je talentovani Nedim Hadžić, a njemu je asistirao Krste Velkoski.

Utakmicu, koja se odigrala u Trening centru Bordo kluba, bolje otvaraju naši fudbaleri. Sarić je iz slobodnog udarca šutirao preko gola, a prethodno su fudbaleri kvalitetne ekipe Olimpika nepropisno zaustavili Rahmanovića poslije dobrog prodora.

Svoj udarac je ubrzo nakon toga isprobao i Radovac, a igrala se 17. minuta kada je Pavlović uhvatio loptu poslije šuta Mahovića. Radovac je ponovo bio u šansi deset minuta poslije, a odličan udarac Rahmanovića krajem prvog dijela zaustavlja Bandović. U drugom poluvremenu stručni štab Sarajeva je izvršio nekoliko izmjena, a naši fudbaleri su i u nastavku imali terensku incijativu.

Sredinom drugog dijela Sarić je dobro šutrao sa distance, a jedini gol na utakmici je postignut u 70. minuti. Sarić je lijepo uposlio Velkoskog, koji loptu vraća u peterac, gdje Hadžić uz pomoć štopera Jusića šalje loptu iza leđa Bandovića. Potom je Hadžić opet bio u jako dobroj prilici, a njegov udarac poslije ubačaja Hodžića odlazi umalo pored lijeve stative. Do kraja utakmice, Sarajevo je prijetilo još preko Lelića, ali nije bilo promjene.

U prvom kolu nove premijerligaške sezone, Sarajevo će na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” dočekati ekipu Zrinjskog.

Utakmica se igra nadolazećeg vikenda.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.