Ordagić napušta Slobodu

Kapiten Slobode Amer Ordagić vrlo je blizu prelaska u mostarski Zrinjski, informacija je koju je Fena dobila iz izvora bliskog upravi mostarskog kluba, javlja Fena.

Pregovori su u završnoj fazi i prelazak Slobodinog “veznjaka” mogao bi se realizirati početkom idućeg tjedna.

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović potvrdio je da bi kapiten Tuzlaka uskoro mogao promijeniti klupske boje.

“Odlazak Ordagića u Zrinjski nije još gotova stvar, mada je poznato da već neko vrijeme pregovaramo s Mostarcima, ali i sa čelnicima Željezničara. S nama ima takav ugovor da može otići bilo gdje, ukoliko dobije primamljivu ponudu. Mi bismo ga najradije zadržali, ali sada je sve na njemu”, kaže Mujkanović.

Sam Ordagić je više puta je izjavio da ostaje u Slobodi obzirom da još nema konkuretnih ponuda drugih klubova.

Međutim, već neko vrijeme traju vrlo konkretni razgovori s njim predstavnika Zrinjskog i “plavih” s Grbavice.

“Prvi uvjet za odlazak je da Ordagić bude zadovoljan. Drugi, da od toga koristi ima i Sloboda. Naš kapiten je sjajan momak i već smo rekli da mu nećemo praviti probleme za odlazak. Najsretniji bismo bili da je u pitanju transfer u inozemstvo, ali ako on odluči da pređe i u neki domaći klub, mi ćemo to poštovati”, naglasio je predsjednik Slobode.

Nedavno je Mujkanović u medijima izjavio kako je spreman lično platiti 50.000 maraka da Ordagić ne ode u Željezničar.

“Iznerviraju me napisi medija koji su, u stvari, PR-ovi pojedinih klubova, pa sam u revoltu rekao i to da ću mu lično platiti da ne pređe u Želju. Naravno, ako iz Željezničara ponude uvjete koji se ne odbijaju, Ordagić može otići i na Grbavicu, mada bismo ga najradije zadržali na Tušnju”, objasnio je predsjednik tima s Tušnja, prenosi Fena.

(Reprezentacija.ba)