Željezničar i Široki Brijeg u istom terminu

Danas su na programu prvi mečevi drugog pretkola Europa lige, u kojem će nastupiti i dva bh. predstavnika.

Željezničar će na Grbavici dočekati AIK, koji u ovom duelu važi za blagog favorita.

“Sigurno da je ekipa AIK-a za poštovanje. Ekipa koja 11 puta osvoji šampionat države je za respekt. Imamo respekt, straha nemamo”, rekao je trener Željezničara Slavko Petrović na jučerašnjoj press konferenciji i dodao:

“Ovo će biti drugačija utakmica u odnosu na Zetu jer smo imali ogroman pritisak. Utakmica gdje mi možemo protiv jednog kluba koji je favorit igrati bez tog velikog pritiska i pokazati da se možemo nositi sa takvim ekipama. Nadam se da će moja ekipa pružiti dobru partiju koja će plijeniti”, kazao je Petrović i dodao kako će Lendrića u napadu zamijeniti Nikolić, te da će u konkurenciji biti Ramović i Beganović.

Dok je Željezničar s ukupnih 3:2 bio bolji od Zete, AIK je u prvom pretkolu rezultatom 5:0 izbacio Klaksvik s Farskih Ostrva.

U isto vrijeme Široki Brijeg će u Škotskoj gostovati Aberdeenu, protiv kojeg mu kladionice daju vrlo male šanse.

Tim Gorana Sablića se odlično pokazao u prvom pretkolu, izbacivši favorizirani Ordabasy (2:0), dok je Aberdeen bio slobodan.

Sablić je na jučerašnjoj press konferenciji upozorio domaćina da ne smije potcijeniti njegov tim.

“Svako igra nogomet i ne bi trebao biti podređen nikome, bez obzira na ligu i rang takmičenja. Svi klubovi u kvalifikacijama imaju određenu kvalitetu, uostalom ne bi bilo tamo”, rekao je Sablić i nastavio:

“Nemamo mnogo igrača s iskustvom u takvim utakmicama, ali igrat ćemo rasterećno i pokušati stići do trećeg pretkola. Imali smo priliku gledati Aberdeen, koji unatoč nekim promjenama u timu i dalje ima sličan stil igre”, dodao je Sablić, istakavši i kako očekuje odličnu atmosferu i da to njegovom timu neće biti problem.

Oba susreta igraju se u terminu od 20:45 sati.

(Reprezentacija.ba)