U prodaji još samo ulaznice za sjevernu tribinu

Željezničar će večeras na Grbavici ugostiti švedski AIK u okviru drugog pretkola Europa Lige, a Željin stadion biće popunjen do posljednjeg mjesta.

Na dan utakmice rasprodane su tribine jug, istok i zapad – ukupno 7.345 ulaznica. Danas od 11 sati u prodaji su posljednje ulaznice za sjevernu tribinu. Na utakmici se očekuju i gostujući navijači.

Fudbalski spektakl na Grbavici prema najavama uveličat će i Edin Džeko.

Kapiten BiH je jučer putem svojih internetskih profila navijače podsjetio da je u FK Željezničar napravio prve fudbalske korake, te time pozvao sve plave navijače da večeras budu na Grbavici.

– Sigurno da je ekipa AIK-a za poštovanje. Ekipa koja 11 puta osvoji šampionat države je za respekt. Imamo respekt, straha nemamo. Ovo će biti drugačija utakmica u odnosu na Zetu jer smo imali ogroman pritisak. Utakmica gdje mi možemo protiv jednog kluba koji je favorit igrati bez tog velikog pritiska i pokazati da se možemo nositi sa takvim ekipama. Nadam se da će moja ekipa pružiti dobru partiju koja će plijeniti. – izjavio je pred utakmicu trener plavih Slavko Petrović.

FK Željezničar spreman dočekuje sinoć je objavio kako je uz velike napore za utakmicu protiv AIK-a uspio registrovati najnovije pojačanje, lijevog beka Josipa Projića. Osim projića u Željezničaru su još dva nova imena napadači Ramović i Beganović.

FK Željezničar – AIK
četvrtak, 13. juli 2017., 20,45 sati,
Stadion Grbavica
Direktan tv. prijenos na Sport Klub 2

(Reprezentacija.ba)