Trener Željezničara uoči prvog susreta drugog pretkola Europa lige

Željezničar će u okviru prve utakmice drugog pretkola Europa lige dočekati švedski AIK, a tim povodom danas je u Plavom salonu održana konferencija za medija, na kojoj su se obratili šef struke Slavko Petrović, te prvotimac Goran Zakarić.

“Sigurno da je ekipa AIK-a za poštovanje. Ekipa koja 11 puta osvoji šampionat države je za respekt. Imamo respekt, straha nemamo. Ovo će biti drugačija utakmica u odnosu na Zetu jer smo imali ogroman pritisak. Utakmica gdje mi možemo protiv jednog kluba koji je favorit igrati bez tog velikog pritiska i pokazati da se možemo nositi sa takvim ekipama. Nadam se da će moja ekipa pružiti dobru partiju koja će plijeniti. Što se tiče igračkog kadra imamo dva nova igrača koji su prijavljeni, a to su Ramović i Beganović. Imamo i Projića za kojeg čekamo od UEFA-e potvrdu”, kazao je Petrović.

“Nema sumnje nas očekuje sasvim druga utakmica nego protiv Zete. Mi smo u ove dvije utakmice pokazali da smo bolji i kvaliteniji kub što je bio i glavni cilj. U vezi sa sutrašnjom utakmicom, imamo poštovanje, to je veliki klub, kvalitetna ekipa, ali i mi ulazimo u utakmicu sa ozbiljnošću da se pokažemo u što boljem svjetlu sami sebi i naravno publici. Očekujem dobru utakmicu, dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat pred uzvrat u Švedskoj. Nema razloga da se ne nadamo prolazu”, rekao Zakarić.

Utakmica se igra sutra od 20:45 sati uz direktan prijenos na Sportklubu.

(Reprezentacija.ba)