Sloboda se vraća iz Kupresa

Dan prije nego što je predviđeno nogometaši Slobode vraćaju se u Tuzlu iz Kupresa, gdje su boravili ukupno 12 dana i odigrali tri kontrolne utakmice, javlja Fena.

Polazak iz Kupresa najavljen je za 14 sati, a prekosutra, 12. jula, Tuzlaci će na Tušnju odigrati novu pripremnu utakmicu. Protivnik će biti drugoligaš Sloga iz Tojšića, susret je zakazan za 17.30 sati.

Trener Vlado Jagodić uglavnom je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema. Tuzlaci su od 12. juna odradili 34 treninga od ukupno 44 planirana do početka sezone.

“Za nas će Sulejman Krpić i Milan Ćulum, koji je došao sinoć, biti velika pojačanja. Na poziciji stopera Aleksandar Ignjatović i Haris Mehmedagić daju čvrstinu, što se vidi i po tome da smo u dosadašnjim pripremnim utakmicama tokom boravka na Kupresu primili samo gol i to protiv Zrinjskog”, kaže Jagodić.

Nakon Sloge, Slobodi 15. jula na Tušnju predstoji “generalka” protiv Mačve iz Šapca, a potom slijedi “operacija Pecara” i duel na startu nove sezone protiv Širokog Brijega, 22. jula.

(Reprezentacija.ba)