Trener Sarajeva ne očekuje laganu utakmicu u revanšu

Nakon sinoćnje utakmice između FC Zaria i FK Sarajevo održana je press konferencija na stadionu. Šef stručnog štaba Sarajeva, Mehmed Janjoš, prenio je prisutnim, moldavskim novinarima, svoje viđenje utakmice.

“Prvo poluvrijeme domaćin je postigao dva pogotka i imali su sjajan posjed lopte, a mi nismo uspjeli pronaći rješenje za njihovu igru. U nastavku smo izvršili dvije izmjene i izašli smo visoko u polje protivnika i mislim da smo na kraju zaslužili neriješen rezultat”, rekao je Janjoš koji je prokomentarisao i drugi primljeni gol sa 50 metara.

“Ne volim što smo ga mi primili, ali moram da kažem da je drugi gol bio velemajstorski. Hvala domaćinu na koreknosti, a drugo poluvrijeme nas čeka za sedam dana. Naš golman je pogriješio, izašao je dalje od gola, ali kada igrač sa 50 metara podigne glavu i pogodi, pa i da je šutirao na prazan gol, to je umijeće”, rekao je Janjoš, osvrnušvi se na pitanje novinara o narednoj utakmici.

“Bit će nam teško u Sarajevu i ne očekujemo laganu utakmicu. Jučer sam rekao da su ovo dvije podjednake ekipe, ali mislim da zbog postignutog gola imamo velike šanse da prođemo dalje. Ekipa protiv koje smo igrali je iskusna, koja koristi svaku šansu i vidjeli ste kako su postigli gol. Istina je da je naš klub sa većom tradicijom, ali to treba pokazati i na terenu”.

“Očekivali smo da će igrati kapiten sa brojem četiri. Naš skauting je uradio veliki posao proteklih dana i dobro smo upoznali protivnika, ali teren je nešto drugo. Kako planirati da vam neko da gol sa 50 metara?”, zaključio je Janjoš.

(Reprezentacija.ba)