Željzničar savladao Velež, dok je Borac bio bolji od Tomislava

Pioniri Željezničara pobijedili su jučer u Trening centru NS/FS BiH u Zenici Velež sa 3:1 u susretu polufinala Pionirskog prvenstva BiH.

Prvi je zaprijetio sarajevski tim u 10’ kada je Musić prošao po desnoj strani, ali su defanzivci Veleža izbacili loptu u korner. Udarac iz ugla je izveo kapiten Duraković, a najviši u skoku bio je Drina čiji je pokušaj izblokiran.

U 15’ Duraković je dobro šutirao sa distance, ali je lopta otišla pored gola.

Velež je uzvratio minutu poslije. Bašić je izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, ali nije bio precizan.

Željezničar je do prednosti došao u 20’. Alilović je iskoristio nesmotrenost u odbrani Veleža, izborio se za loptu pred protivničkim kaznenim prostorom i šutirao precizno u donji desni ugao golmana Džolote.

Plavi sa Grbavice su u 30’ još jednom bili blizu pogotka. Nakon centaršuta sa lijeve strane glavom je pokušao Šošić sa ivice peterca i pogodio prečku. Lopta se odbila do Višnjića koji iz povoljne pozicije šalje loptu pored gola.

Velež je izjednačio u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Nakon kornera golman Željezničara Milićević nije uhvatio loptu i ona se odbila do Beše koji je sa pet metara šalje u nebranjenu mrežu.

U trećoj minuti nastavka slobodan udarac sa desne strane za Željezničar je izveo Duraković, a najviši u skoku bio je Višnjić koji sa pet metara šutira pored gola.

Drugi pogodak za Željezničar u 47’ postiže Amar Drina odličnim šutem sa oko 25 metara.

I Halid Džanko je u 57’ pokušao sa distance, a lopta je otišla pored gola. Minutu poslije Džanko je isključen iz igre zbog grubog prekršaja nad protivničkim igračem.

I sa igračem manje na terenu Željezničar u 66’ dolazi do trećeg gola, a po drugi put se u listu strijelaca upisao Drina koji se najbolje snašao u šesnaestercu Veleža nakon kornera.

Do kraja susreta nije bilo prilika i susret je završen rezultatom 3:1 u korist ekipe iz Sarajeva.

U finalnom susretu danas u zeničkom Trening kampu od 18:00 sati će se sastati Borac i Željezničar.

Željezničar-Velež 3:1 (1:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Azem Karić (Zenica).

Pomoćnici: Emir Delić, Sahib Smriko (Zenica).

Delegat: Esnaf Buza (Kakanj).

Golovi: 1:0 Alilović (20’), 1:1 Bešo (35’), 2:1 Drina (47’), 3:1 Drina (66’).

Žuti kartoni: Šošić, Džanko, Višnjić (Željezničar).

Crveni karton: Džanko 58’ (Željezničar).

Željezničar: Nikola Milićević, Amar Drina, Sanjin Gušo, Faruk Duraković, Madžid Šošić (53. Mithat Novalić), Halid Džanko, Ađlan Karalić, Adnan Alilović (63. Matej Pavlek), Aldin Višnjić (50. Faris Prcić), Salih Husić (68. Ejub Semić), Amar Musić (68. Arif Hodžić). Trener: Mirnes Bešić.

Velež: Edin Džolota, Benjamin Dizdarević, Tarik Husović, Demir Bešo (69. Dino Bajramović), Nermin Gosto (58. Bakir Vežić), Ermin Rokić, Tarik Pehilj, Bakir Bašić (65. Danis Zvonić), Dino Džinović, Kenan Salčin, Benjamin Alam (58. Enis Beća). Trener: Enes Spahić.

Drugo polufinale:

Borac-Tomislav 5:1 (4:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Semir Srajkić (Sarajevo).

Pomoćnici: Alen Gluho, Sanel Herceglija (Sarajevo).

Delegat: Esnaf Buza (Kakanj).

Golovi: 1:0 Stojičić (2’), 2:0 Stojičić (5’), 3:0 Grubor (17’), 3:1 Bandić (31’), 4:1 Grubor (33’), 5:1 Grbić (65’).

Žuti kartoni: Grbić (Borac), Letica (Tomislav)

Crveni karton: Letica 60’ (Tomislav).

Borac: Đorđe Vuković, Mihajlo Živković, Luka Bobić (48. Žarko Lugonja), Branko Božić, Branko Orašanin, Marko Kujundžić, Milan Božičković (42. Saša Grbić), Dejan Javorac (52. David Čavić), Stefan Stojičić(55. Matija Đukić), Stefan Ćetojević, Đorđe Grubor (36. Ivan Smiljić). Trener: Dragan Benić.

Tomislav: Zlatko Krhan, Ivan Marinčić, Antonio Radoš (18. Ante Budimir), Mate Letica, Ante Baković, Semir Tiro, Branimir Šiško (46. Ivan Ivić), Josip Bandić (69. Mario Jakovljević), Filip Čuić (55. Luka Jolić), Stipe Križanac, Zvonimir Stanić (48. Tomislav Kovačević). Trener: Ivan Jurčević.

(Reprezentacija.ba)