Bekrić neće naredne sezone nastupati za Željezničar

FK Željeznicar je odlučio da izađe u susret Samiru Bekriću kako bi trenutnu situaciju riješili na najbolji mogući način jer je očigledno da su zategnuti odnosi između Samira Bekrića i Slavka Petrovića, prenosi zvanična stranica FK Željezničar.

 Nakon razgovora nekadašnjeg kapitena sa predsjednicima Nadzornog i Upravnog odbora, dogovoreno je da se Bekriću dozvoli da pronađe klub u koji će otići na posudbu na narednih šest mjeseci.

Treniralo me puno trenera i nikada nisam imao nikakvih problema, uvijek je to bio korektan i profesionalan odnos. Međutim, način rada trenera Petrovića nije mi odgovarao, a posebno odnos od samog početka, ali sam zbog ekipe i ljudi u Klubu u prošloj sezoni odradio profesionalno svoj dio posla. Jasno je bilo da ćemo teško nastaviti saradnju u narednoj sezoni, tako da je ovakav rasplet situacije bio i za očekivati. Želim se zahvaliti navijačima koji su uvijek bili uz mene i Klub, kao i Upravi Kluba na korektnim odnosima, kazao je Samir Bekrić.

Samir Bekrić je prilikom pregovora još jednom pokazao da je pravi profesionalac, ali prije svega veliki navijač Željezničara i da će mu plava boja uvijek biti u srcu.

Dodajmo i da se ekipi Željezničara priključio i mladi bh. reprezentativac Dženis Beganović, koji se vratio sa posudbe iz Metalleghea.

(Reprezentacija.ba)