BiH gostuje Austriji u odlučujućem meču kvalifikacija

Rukometaši Bosne i Hercegovine večeras gostuju Austriji u susretu posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Hrvatskoj.

Poslije pet odigranih mečeva, BiH i Austrija imaju po četiri boda i večerašnji meč će biti odlučujući u borbi za drugo mjesto i direktan plasman u Hrvatsku.

Kako su Austrijanci slavili u prvom meču s 22:23, našim reprezentativcima će u Beču biti neophodna pobjeda.

“Igramo utakmicu u kojoj pobjednik ide na EP. Sama ta pomisao je ogromna motivacija. Imamo cilj da sutra  pobijedimo i prvi put izborimo nastup na EP-u. Igrat ćemo bez ikakvog kalkulisanja, želimo da to pokažemo u muškoj borbi na terenu, vidjet ćemo kako će to rezultatski izgledati”, kazao je selektor našeg tima Bilal Šuman uoči večerašnjeg meča.

Bh. tim će u večerašnjem meču nastupiti bez povrijeđenog golmana Benjamina Burića, jednog od najboljih pojednaca u meču sa Španijom, ali ohrabrenje za selektora predstavlja povratak u ekipu Dejana Malinovića.

Po Šumanovim riječima, Austrija je kvalitetna reprezentacija koja je pokazala snagu i protiv Španije od koje je u gostima izgubila samo s jednim golom razlike.

“Radi se o ekipi koja je već nastupila na evropskim prvenstvima, ima iskustvo igranja na velikim takmičenjima, ali nije nivo kao Španija. Mislim da imamo dobre šanse, možemo da se  nosimo s njima, odnosno imamo kvalitet da pobijedimo”, rekao je Šuman.

Meč između Austrije i BiH igra se od 20:25 sati uz direktan prijenos na FACE TV.

(Reprezentacija.ba)