Selektor naših rukometaša ogorčen

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH i njegovi izabranici stigli su u Beč, gdje će sutra protiv Austrije igrati odlučujuću utakmicu kvalifikacija za EURO 2018.

Pobjednik duela plasirat će se na EP, a bh. rukometaše je po dolasku u austrijsku prijestonicu dočekao šok, jer je hotel u kojem su smješteni, prema riječima Šumana poput vatrogasnog doma, javlja Anadolija.

“Morao sam se javno požaliti na smještaj koji su nam Austrijanci osigurali. Igrače koji su visoki oko dva metra morao sam smjestiti u dvokrevetne sobe kako bi se mogli ispružiti. Hotel u kojem smo više liči na vatrogasni dom, nego na hotel”, razočarano iz Beča govori Šuman.

Dodao je da je razočarenje veliko, posebno zbog činjenice da je rukometna reprezentacija Austrije tokom gostovanja u Sarajevu imala sve što su trebali.

“Bili su smješteni u hotelu Holywood na Ilidži i imali su “ptičijeg mlijeka”. Niko ne traži da budemo u hotelu sa pet zvjezdica, ali smještaj bi trebao biti primjeren za reprezentaciju jedne zemlje”, zaključio je Šuman.

Bh. rukometaši će večeras od 19 sati obaviti trening u dvorani Albert Schultz, koja je od hotela u kojem su smješteni udaljena oko pola sata vožnje.

Šuman kaže da su svi reprezentativci spremni i odlično motivisani za sutrašnju utakmicu u kojoj mogu ostvariti prvi put u historiji plasman na Evropsko prvenstvo.

Utakmica 6. kola grupe 3 kvalifikacija za EURO 2018 igrat će se u subotu sa početkom u 20.25 sati, a pravdu će dijeliti Marek Beranowski i Bogdan Lemamowicz, sudije iz Poljske.

Poslije pet odigranih kola Španija je lider grupe sa maksimalnih deset bodova, slijede BiH i Austrija sa četiri, dok je Finska posljednja sa dva. Na EP u Hrvatskoj plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od sedam kvalifikacionih grupa, te najbolja trećeplasirana.

(Reprezentacija.ba)