Pomoćni trener o pripremama za Grčku

Medijske aktivnosti “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine nastavljene su danas, a ispred hotela “Hercegovina” na Ilidži s novinarima se družio pomoćni trener Igor Janković.

“Vršajević najvjerovatnije neće moći da nastupi protiv Grčke jer ima problema s koljenom. Begović, Cimirot i Vranješ koji su imali obaveze u klubovima treba da dođu danas. Višća, Bajić, Medunjanin i Pjanić također još uvijek imaju utakmice u klubovima, te će se oni priključiti ekipi u nedjelju”.

Naš “A” tim je jučer odradio jedan trening, na kojem je zbog povrede pošteđen Rade Krunić.

“Što se tiče jučerašnjeg treninga, odradili smo ono što smo planirali. Krunić je bio pošteđen zbog povrede, ali očekujemo da od sutra i on počne da radi sa ekipom”.

Asistent Mehmeda Baždarevića smatra da su igrači umorni na kraju sezone, ali da će ih stručni štab pripremiti za meč sa Grčkom.

“Kraj je prvenstva, te su igrači sigurno potrošeni, kako naši tako i grčki. Problem je i što neki dolaze sa prevelikim brojem odigranih utakmica, drugi sa manje i teško je to ukomponovati i dovesti u optimalnu formu. U svakom slučaju, mi ćemo nastojati da ih dovedemo u isti ritam pred utakmicu sa Grčkom. Svi jedva čekaju meč i nadam se da ćemo ostvariti pobjedu”.

Zmajevi će u 18:00 sati u TC FK Sarajevo u Butmiru odraditi još jedan trening koji će biti zatvoren za medije.

(Reprezentacija.ba)