Džeko govorio o zanimljivim temama za Sky Sport

Edin Džeko uzeo je naslov najboljeg strijelca Europske lige, a na dobrom je putu da se tim naslovom okiti i u Serie A, prenosi Goal.com.

U razgovoru za Sky Sport je otkrio da je Spalletti ključni čovjek njegova napretka.

“Koliko je važan Spalletti? Veoma važan. On želi da igramo napadački nogomet i naučio me je mnogim stvarima. Naučio me je kako napadati prostor, jer u Italiji je to mnogo drugačije nego u Engleskoj ili Njemačkoj. Očigledno je da je on ključna osoba mog napretka ove sezone. Svaki napadač želi postići što je više moguće golova. Moja prva sezona nije bila baš dobra, ali mnogo sam već o tome pričao. Želim se samo skoncentrirati na sljedeću sezonu, baš kao što sam napravio i prošle godine. Očigledno je da ne bih postigao toliko golova da mi suigrači nisu mnogo pomogli”, rekao je Džeko pa se osvrnuo na Francesca Tottija.

“Totti? Sve što mogu reći da smo drugačiji i da je Totti legenda Rome. Kao igrač legenda je diljem svijeta, a kao čovjek je uistinu sjajan.”

Također, Edin je tokom razgovora kazao da je njegova supruga Amra u šestom mjesecu trudnoće i da će uskoro njih dvoje dobiti sina.

Progovorio je Džeko i Mariju Balotelliju s kojim je igrao u Manchester Cityju.

“Mario je sjajan momak. Mnogo je negativnih stvari o njemu u novinama, ali ja ga znam mnogo bolje od novinara. Mislim da je mogao mnogo više napraviti u karijeri jer ne postoji mnogo nogonetapa sa takvim talentom. Ne smije dozvoliti ljudima oko sebe da mu unište život i karijeru. Da je bio pametniji u ključnim situacijama, mislim da je mogao mnogo bolje proći u karijeri.”

Osvrnuo se napadač Rome i na suigrača iz reprezentacije Senada Lulića koji je u rimskom gradskom derbiju rasistički vrijeđao Antonija Rudigera.

“Znam Lulića bolje o svih i on nije rasist. Zašto je to rekao? Da budem iskren, nikad ga nisam nazvao i pitao. Možda je bio ljutit jer je izgubio utakmicu.”

Otkrio je Džeko i s kojim bi trenerom volio raditi u budućnosti.

“Volio bih igrati za Mourinha. U Engleskoj ga zovu ‘Special One’. On je poseban, osvojio je toliko trofeja s toliko različitih momčadi. Pričao s igračima koje je trenirao i svi imaju samo lijepe riječi za njega.

(Reprezentacija.ba)