Trener Željezničara tvrdi kako je ispunjen primarni cilj

Fudbaleri Željezničara u nedjelju na Grbavici dočekuju ekipu Radnika u okviru posljednjeg, desetog kola Lige za prvaka BiH.

Tim Slavka Petrovića je drugoplasiran i ima 60 bodova, jedan manje od vodećeg Zrinjskog. Ekipa s Grbavice je porazom od Sarajeva u prošlom kolu prepustila lidersku poziciju Zrinjskom i sada im je potrebna pobjeda nad Radnikom, ali i neriješen rezultat ili poraz mostarske momčadi kako bi osvojila trofej.

Strateg Željezničara Slavko Petrović uoči utakmice s Radnikom je istakao da njegova ekipa mora iskoristiti teoretsku šansu, javlja Fena.

“Poslije svih dešavanja u proteklih nekoliko dana teško je naći neke riječi. Ostala nam je jedna utakmica i moramo iskoristiti tu teoretsku šansu. Što se tiče našeg sastava ne mogu ništa reći a nakon treninga ćemo odlučiti”, rekao je Petrović.

Smatra da je primarni cilj koji je postavljen ispunjen, te dodao da ne bi okarakterizirao cijelu sezonu katastrofalnom.

“Zakazali smo u najbitnijem dijelu sezone, a ono što nam se otvorilo nismo iskoristili. Počeli smo play off dobro a završili jako loše. Mislim da je kriza rezultata bila kod sve tri vodeće ekipe. Sarajevo je najkonstantnije igralo, ali svi su bili u krizi, samo je bitno koliko si dugo u krizi”, poručio je trener “plavih”.

Kapiten ekipe Zajko Zeba istakao je da će se probati motivirati za ovu utakmicu.

“Znamo šta smo propustili, ali ako postoji šansa, vjerujem u neko čudo. Ovu utakmicu moramo dobiti”, kazao je Zeba.

Prodaja ulaznica za susret Željezničara i Radnika počet će u nedjelju u 10 sati a cijene će biti pet KM za tribinu jug, deset za istočnu tribinu kao i za sjever, 20 za zapad A i 25 KM za tribinu zapad galerija.

Utakmica između Željezničara i Radnika se igra u nedjelju od 17.00 sati.

(Reprezentacija.ba)