Učenicima generacija besplatne godišnje ulaznice

Bliže se kraj takmičarske sezone 2016/17, ali i kraj školske godine. Fudbalski klub Sarajevo, kao društveno odgovoran klub, koji njeguje ispravne sportske i životne vrijednosti, odlučio je iznenaditi i nagraditi najbolje školarce iz Kantona Sarajevo, javlja FK Sarajevo.

Naime, Fudbalski klub Sarajevo će svim učenicima Generacija u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo dodijeliti besplatnu godišnju ulaznicu za predstojeću takmičarsku sezonu 2017/18, a klub će se pravovremeno obrati svim školama, kako bi obavijestili učenike.

Ovom aktivnošću, Fudbalski klub Sarajevo želi istaći značaj školovanja i edukacije, kao sastavnog dijela života svake osobe, a klub želi dodatno mlade osobe motivisati kako ne bi zapostavili svoje školske obaveze.

U sklopu trenažnih programa Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase” i Akademije FK Sarajevo, Sarajevo često organizuje različite edukacije, te vodi brigu o školskom uspjehu svojih polaznika, kako bi klub u svom pogonu prije svega djecu usmjeravao kao ispravnim životnim vrijednostima.

Vjerujemo da će ova naša aktivnost obradovati učenike, koje očekujemo u velikom broju na predstojećim evropskim i prvenstvenim utakmicama na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.

(Reprezentacija.ba)