Odluka Disciplinske komisije N/FSBiH

Disciplinska komisija N/FS BiH pod predsjedavanjem Nermina Kljajića na sjednici održanoj danas u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je tom prilikom donijela nekoliko odluka.

NK Široki Brijeg kažnjen je s 25.000 KM i sedam utakmica bez prisustva publike zbog propusta u organizaciji utakmice finala Kupa BiH protiv Sarajeva.

U argumentima za kaznu navedeno je podsticanje mržnje prema drugim licima po osnovu nacije i religije od strane navijača, skandiranje fašističkih slogana, omalovažavanje državne himne, upotreba pirotehničkih sredstava te distribucije alkohola na stadionu.

FK Sarajevo je kažnjen sa 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice s Željezničarom te upotrebom veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na istom meču kažnjen je i FK Željezničar, koji će morati platiti 1.500 KM.

NK Čelik je baš kao i FK Sarajevo izrečena novčana kazna u iznosu 1.500 KM, a razlog je propust u organizaciji utakmice s Olimpicom te upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, saopćeno je iz N/FSBiH.

(Reprezentacija.ba)