Trener Željezničara istakao kako njegov tim u sutrašnjem meču zanima isključivo pobjeda

Fudbaleri Željezničara u dobrom raspoloženju dočekuju derbi protiv Sarajeva, koji se u okviru devetog kola Lige za prvaka BiH igra u subotu na Koševu, javlja Fena.

“Plavi” su vodeći na tabeli sa 60 bodova dok je tim Mehmeda Janjoša trećeplasirani s četiri boda manje. Obje ekipe žele imperativ pobjede s tim što je ekipa Slavka Petrovića u bodovnoj prednosti i sasvim sigurno tražit će pobjedu na teškom gostovanju. Željezničaru bi mogao biti dovoljan i remi, s obzirom na to da prvom pratiocu Zrinjskom bježi dva boda i ima bolji skor u međusobnim susretima.

Uprkos tome, trener Željezničara ističe da neće igrati na neriješen rezultat te da ga zanima isključivo pobjeda. Navodi da je za tim s Grbavice ovo utakmica sezone.

“Ovo je za nas meč sezone. Bitno nam je da izađemo kao protiv Zrinjskog i sve te špekulacije padaju u vodu pošto je derbi nešto drugo. Oni će pokušati sve ali mi smo u prednosti i igrači će dati sve da dođemo do pobjede. Svaki igrač mora dati maksimum, a ne interesuje nas protivnik. Imamo plan ali treba na terenu da se to vidi. Nikada nismo išli na bod i nikada to nećemo”, naglasio je strateg Željezničara.

Kapiten Zajko Zeba naglasio je da pozicija na tabeli ne igra bitnu ulogu.

“Svaka utakmica je važna. Ekipa smo koja voli da igra fudbal i koja teži tome. U prednosti smo i psihički i fizički i nadam se da su igrači svjesni toga”, rekao je Zeba.

Utakmica između Sarajeva i Željezničara igra se u subotu od 17 sati.

(Reprezentacija.ba)