Sarajevo bez četvorice igrača u derbiju

Nogometaši Sarajeva u susretu predzadnjeg, 9. kola  Lige za prvaka, sutra protiv gradskog rivala Željezničara na Koševu završavaju sezonu pred domaćim navijačima, javlja Fena.

Nakon serije teških utakmica u posljednjih desetak dana, po riječima trenera Mehmeda Janjoša ekipa je dosta iscprljena, ali očekuje da će u derbiju pružiti maksimum napora da dođe do tri boda.

“Kada je u pitanju utakmica između Sarajeva i Željezničara tu ne trebaju posebni motivi. Ova sedmica za nas je bila  jako zahtjevna i naporna. U subotu smo igrali sa Zrinjskim, a zatim finale Kupa u kojem su odigrali sjajnu utakmicu. Čestitam momcima na sjajnoj prezentaciji fudbala u Širokom Brijegu. Pobijedila je sretnija ekipa. Naravno da je to na nas ostavilo traga, jer mi smo, po meni, objektivno zaslužili trofej. Ne kažem da je Široki slavio nazasluženo. Sada se moramo okrenuti derbiju. Malo se plašimo umora, jer je ekipa u zadnje vrijeme dala svoj maksimum”, kazao je Janjoš.

U derbiju Janjoš neće moći da računa na četvoricu igrača. U kombinaciji neće biti Rustemović i Crnkić, koji su napustili grad zbog prijetnji neodgovornog navijača nakon promašenih prilika u Širokom Brijegu, te Huseinović i Mihojević.

“Radi se o dva sjajna momka i igrača, koji su već napustili Sarajevo. Tužni smo zbog tih scena, neprihvatljivo je ponašanje pojedinaca, to sigurno nisu navijači Sarajeva. To su pojedinici koji sebi dozvoljavaju da zbog promašene šanse prijete čovjeku. Jednostavno ta dva momka nisu psihički izdržala. To su bile takve prijetnje da je to bila “strava”. Oni su uz našu saglasnost napustili grad. Učinit  ćemo sve da ih što prije vratimo. Bez obzira na sve probleme mislim da ova ekipa može i da će učiniti sve da obraduje naše prave navijače”, rekao je Janjoš.

Govoreći o Željezničaru, Janjoš je kazao da je to ekipa “koja igra jako tvrdo, prima vrlo malo golova, ali i ekipa koja postiže golove”.

“To je ekipa koja zna šta hoće, ima cilj i ide ka njemu. Očekuje nas zahtjevna utakmica, prethodna tri derbija ove sezone završena su neriješeno. Ovo je utakmica u kojoj će Sarajevo učiniti sve da dođe do tri boda, jer mi još matematički možemo biti prvi. Sve dok postoje  šanse, a postoje, naša je sportska obaveza da se borimo”, kazao je Janjoš.

Golman Bojan Pavlović dodao je da ekipa u derbi ulazi poslije jako teške nedjelje.

“Dosta smo se iscrpili, kako na fizičkom, tako i emotivnom planu, ali smatram da nam neće nedostajati motiva za sutrašnji derbi. Još imamo matematičke šanse za naslov. Sportski i ljudski je nadati se. Radi se o posljednjoj utakmici ove sezone pred našom publikom, svima nam je želja da se pokažemo u najboljem svjetlu, da  zajedno pokažemo snagu i moć Sarajeva i stignemo do tri boda”, kazao je Pavlović.

Derbi će se igrati u subotu na Stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 17 sati.

(Reprezentacija.ba)