Pomoćni trener Sarajeva smatra da je njegov tim zaslužio pobjedu od dva ili tri gola razlike

Široki Brijeg sinoć je boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:2) savladao Sarajevao i stigao do trećeg naslova Kupa Bosne i Hercegovine.

Uzvratni meč finala odigran na Pecari završen je 0:1 u korist Sarajeva, a kako je prvi meč istim rezultatom pripao Širokom Brijegu, pobjednika su odlučili penali.

Trener Širokog Brijega Goran Sablić nakon utakmice je izjavio kako je njegov tim zasluženo osvojio trofej, iako se mučio u sinoćnjem susretu.

“Osvajanje Kupa BiH nam je bio cilj i jedina šansa da spasimo sezonu i izborimo Evropu. Zasluženo smo slavili iako večeras nismo bili pravi. Mučili smo se cijelu utamicu, Sarajevo je to osjetilo i nisu imali što izgubiti. Penali su uvijek lutrija, ali kada sagledamo cijelu sliku zasluženo smo osvojili trofej. Čestitam momcima i cijelom timu na ovome”, rekao je Sablić.

Zbog suspenzije Mehmeda Janjoša, goste iz Sarajeva je s klupe predvodio pomoćni trener Zijad Švrakić, koji smatra kako je njegov tim zaslužio pobjedu od dva ili tri gola razlike.

“Žalosno je i tužno što smo izgubili na ovakav način. Objektivno smo trebali slavili dva ili tri razlike, međutim, šanse koje smo imali i nismo realizirali su nas skupo koštale. Penali kao penali, to je lutrija. Pravili smo izmjene da penale pucaju igrači koji su odmorni i koji su na treningu svaki pogađali”.

Sarajevo se sada okreće gradskom derbiju protiv Željezničara, koji je na rasporedu u subotu.

“Večeras smo pokazali koliko smo dobra ekipa i da možemo i znamo da igramo. U derbi ćemo ući onako kako treba ući jedna sportska i nogometna ekipa. Želimo odigrati jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, a koliko ćemo se uspjeti odmoriti, vidjet ćemo. Neka pobijedi tko bude bolji”.

(Reprezentacija.ba)