Tragičari Husejinović i Rustemović

Nogometaši Širokog Brijega osvajači su Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su večeras poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Sarajevo (4:2).

Regularni dio susreta završen je rezultatom 0:1 u korist Sarajeva, a pošto je i Široki istim rezultattom slavio u prvoj utakmici, pobjednika je odlučila penal serija.

Tragičari su bili Husejinović i Rustemović, koji su promašili penale za Sarajevo, a odlučujući pogodak, koji je Širokom donio trofej, postigao je Čabraja.

Svjetski presedan vidjeli su svi oni koji su utakmicu pratili putem malih ekrana jer je u pola izvođenja penala pušten blok reklama. Nažalost to je pokvarilo inače vrlo dobar TV prijenos.

Što se same utakmice tiče, Sarajevo je bilo konkretniji protivnik, imalo je više prilika, a najbolju je u 17. minuti propustio Crnkić, koji sa svega nekoliko metara nije uspio pogoditi prazan gol.

Do zasluženog vodstva, kojim su poravnali ukupni rezultat, Sarajevo je došlo u 65. minuti, kada je Amer Bekić uspješno realizovao najstrožiju kaznu.

Širokom Brijegu je ovo treći trofej Kupa BiH. Prethodno su ovo takmičenje osvajali u sezonama 2006-07 i 2012-13.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.