Talentovani napadač FK Sarajevo prošle sezone je postigao 57 golova

Najbolji strijelac juniorske ekipe Sarajeva Nedim Hadžić bio je sa četiri postignuta gola junak pobjede nad Krupom sa 4:0 u finalu Omladinskog kupa BiH u Zenici, piše Oslobođenje.

Mladi 18-godišnji golgeter nastavio je tako sa briljantnim igrama iz prošle sezone u kojoj je dao ukupno 57 pogodaka, te veli da je osvajanjem Kupa ispunio cilj koji je postavio pred početak ove sezone.

Dati gol za seniore

– Drago mi je da smo osvojili pehar i da sam mojim golovima doprinio uspjehu, kaže Hadžić za Oslobođenje.

Prema njegovim riječima, do kraja prvenstva ostalo je još pet utakmica.

– Rezultati su mogli biti bolji u toku sezone. Odsustva igrača zbog reprezentativnih nastupa, ali i učešća na internacionalnim turnirima, odrazila su se na rezultate. Smatram da naša juniorska ekipa igra kvalitetan fudbal u ligi, što je jako bitno za ovaj uzrast.
Ističe da mu nije toliko važno da li će biti najbolji strijelac Juniorske lige BiH na kraju sezone.

– Bitno je da dobro treniram i igram, a golovi će doći kao plod rada. Nastojim odraditi maksimalno svaki trening, kako bi to dobro izgledalo na utakmicama. Što se tiče trenera Dženana Uščuplića, velika je stvar kad vas trenira dobar i iskusan trener koji zna raditi sa mladim igračima.

Na pitanje da li je trebao dobiti priliku da zaigra u prvom timu Sarajeva jer je dao veliki broj golova u juniorskoj Premijer ligi BiH, odgovorio je:

– Ne zamaram se puno time. Nije moje da mislim o tome, nego da treniram i napredujem. Moja želja je dres prvog tima Sarajeva i vjerujem da ću uskoro dobiti priliku za nastup ako nastavim sa kvalitetnim igrama. – rekao je Hadžić za Oslobođenje.

Efikasne igre Hadžića skrenule su pažnju portugalskih klubova Benfice i Sportinga, te engleskog West Hama, što potvrđuje njegov veliki potencijal.

– Ne opterećuje me suviše priča o eventualnom inostranom transferu. Imaju ljudi koji se brinu za to i sa klubom ćemo vidjeti najbolju soluciju za mene. Moji ciljevi u narednom periodu su da budem zdrav, napredujem svaki dan i postignem prvi gol za prvi tim Sarajeva.

Naš sagovornik vjeruje u kvalitet seniorskog tima sa Koševa.

– Pratim prvi tim skoro svaku utakmicu na Koševu. Nadam se da će Sarajevo osvojiti Kup BiH, iako ima negativan rezultat iz prvog finalnog meča protiv Širokog Brijega (0:1).
Tvrdi da je važno da napadač bude svih 90 minuta koncentrisan i motivisan za igru.

Zaslužio poziv

– Svakog momenta može se ukazati šansa za gol. Zato treba biti na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Naravno, i samopouzdanje ima veliku ulogu u svemu tome.

Hadžić je bio najradosniji kada je golovima odveo U17 tim BiH na EP 2016. u Azerbejdžan. Međutim, žao mu je što nije igrao za juniorsku reprezentaciju BiH u elitnom krugu kvalifikacija, kada je malo nedostajalo da se plasira na Evropsko prvenstvo.

– Mada nisam bio na spisku reprezentativaca, mislim da sam igrama i golovima zaslužio poziv.

Izrazio je nadu da će A tim BiH izboriti plasman na SP u Rusiji.

– Naša selekcija je kvalitetna i zaslužuje da se nađe na Mundijalu.

U dosadašnjoj karijeri imao je od početka stalnu podršku roditelja. Istakao je pomoć svih trenera sa kojima je radio, a posebno je izdvojio Edina Bećara.

– On mi je otkrio ljepotu fudbala i uputio me u njegove tajne. Bećar je insistirao da treba biti odgovoran i kao čovjek, ali i kao fudbaler, kazao je Hadžić.

Dodao je i da slobodno vrijeme provodi sa prijateljima igrajući videoigre i bilijar.

(Reprezentacija.ba)