Danas na programu po dva susreta osmog kola u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak

Susreti osmog kola nogometne Lige za prvaka BiH igraju se ovog vikenda. Dva susreta igraju se danas, a derbi je u Mostaru gdje se sastaju Zrinjski i Sarajevo, javlja Fena.

Objema ekipama potrebna je pobjeda kako bi ostale u utrci za naslov prvaka. Zrinjski je u prošlom kolu pretrpio poraz od Željezničara, koji ga je udaljio od odbrane naslova, ali trener mostarskog tima Blaž Slišković vjeruje da se njegovi igrači mogu vratiti na pobjednički kolosjek. Očekuje težak meč protiv Sarajeva, ali smatra da može do pobjede.

“Sigurno da trenutak nije najidealniji za dočekati jednu ekipu kao što je Sarajevo, koja u gostima igra kvalitetno. Oni u ovom trenutku pretendiraju za šampionsku titulu, za to imaju realne izglede, ali mi se pripremamo maksimalno ozbiljno. Momci su već zaboravili utakmicu protiv Željezničara, okrenuli smo se treninzima ozbiljno i profesionalno i nadam se da ćemo u dobrom ozračju dočekati Sarajevo i pokušati dobiti tu utakmicu”, kazao je Slišković.

Sarajevo je i dalje u borbi za duplu krunu, iako je planove trenera Mehmeda Janjoša donekle pokvario poraz od Širokog Brijega u prvom meču Kupa BiH na Koševu. No, strateg Sarajeva navodi da se njegova ekipa neće predati i da joj je cilj osvajanje bar jednog trofeja.

“Slijedi nam nekoliko teških utakmica u jednoj sedmici, susret sa Zrinjskim, pa revanš Kupa sa Širokim, a potom dočekujemo Željezničar. Jednostavno, nemamo vremena za odmor, moramo zbiti redove i učiniti maksimum da osvojimo jedan od trofeja. Mislim da imamo šanse, bez obzira na vrlo tešku situaciju, ali ne smijemo se predavati. Borit ćemo se do kraja da ostvarimo ciljeve”, kazao je Janjoš.

Susret počinje u 19 sata.

Dva sata ranije Sloboda na Tušnju dočekuje ekipu Radnika.Posljednji meč osmog kola Lige za prvaka u nedjelju igraju Krupa i Željezničar.

Parovi osmog kola i tabela:

– subota:

Tuzla: Sloboda – Radnik (17.00) – BHT1

Mostar: Zrinjski – Sarajevo (19.00) – Moja TV

– nedjelja:

Krupa na Vrbasu: Krupa – Željezničar (17.00) – Moja TV

Rezultati by SofaScore


Kada je u pitanju Liga za opstanak, dva meča igraju se danas od 17 sati. Derbi se igra u Zenici gdje Čelik dočekuje Mettaleghe-BSI, dok na Otoci Olimpic igra protiv Mladosti.

Prvi meč ovog kola odigran je u petak, a Vitez je u gostima pobijedio Široki Brijeg s 1:0.

– petak:

Široki Brijeg: Široki Brijeg – Vitez 0:1

– subota:

Zenica: Čelik – Metalleghe-BSI (17.00) – ArenaSport

Sarajevo: Olimpic – Mladost (17.00)

Rezultati by SofaScore

(Reprezentacija.ba)