Trener Željezničara smatra da će utakmica protiv Krupe biti jedna od ključnih

Nogometaši Željezničara u 8. kolu Lige za prvaka u nedjelju gostuju ekipi Krupe.

Trener “Plavih” Slavko Petrović na pres-konferenciji je kazao da je njegov tim sa minus 11 bodova došao na plus tri i da je u situaciji da tri kola prije kraja osvajanje titule isključivo zavisi o njegovim igračima, javlja Fena.

“Mi držimo konce u svojim rukama. Od svih ekipa u vrhu, mi se najviše pitamo za titulu, naročito kada se zna da smo 15 utakmica bez poraza. Kada sam došao u Željezničar kazao sam da mi moramo stvoriti familijarnu atmosferu, uspjeli smo da napravimo zajedništvo, koje vlada među igračima, stručnom štabu, upravi, navijačima i legendama kluba”, kazao je Petrović.

O predstojećem gostovanju u Krupi, Petrović je kazao da su svi u klubu svjesni koliko je bitna ova utakmica i šta ona znači.

“Trenutno smo fokusirani samo na utakmicu protiv Krupe. Radi se o ekipi koja izgubila samo dvije utakmice kući i bit će nezgodno, ali znamo svoj cilj. Ovo je jedna od ključnih utakmica i tako ćemo ući u nju. Nadamo se da će svi pružiti svoj maksimum i tako doći do željenih bodova”, kazao je Petrović.

Trener Željezničara u Krupi neće moći da računa na Zajka Zebu, zbog žutih kartona, dok su ostali igrači spremni.

“Neigranje Zebe je hendikep, ali imamo Bekrića koji je u vrhunskoj formi i koji će ga zamijeniti adekvatno. U posljednje vrijeme smo vidjeli da nam mogu pomoći i igrači koji nisu imali toliko veliku minutažu”, kazao je Petrović.

Iskusni vezni igrač Željeničara Samir Bekrić kazao je njegov tim očekuje teška utakmica protiv “nezgodnog protivnika, koji je i na Grbavici pokazao da ima dobar tim”.

“Moramo pružiti maksimum kako bismo potvrdili sve ovo što smo dosad uradili. Nadam se da ćemo uz podršku naših vjernih navijača doći do željenog rezultata”, kazao je Bekrić.

Utakmica se igra u nedjelju od 17 sati.

(Reprezentacija.ba)