Sarajevo i Sloboda igraju od 19,00 sati

Nogometaši Sarajeva u prvom susretu 7. kola Lige za prvaka BiH večeras na Koševu dočekuju ekipu Slobode, javlja Fena.

Nakon važne pobjede u prošlom kolu u Bijeljini protiv Radnika s 3:0 kojom je “bordo” tim matematički osigurao nastup u “Evropi”, trener Mehmed Janjoš kazao je da se pred klub stavlja novi imperativ.

– U tom susretu smo i matematički obezbijedili nastup u “Evropi”. To nam je bio cilj i zbog toga smo sretni, ali pred nama je novi imperativ, a to je osvajanje trofeja. Moramo učiniti sve da budemo što spremniji i organizovaniji da ostvarimo i taj cilj. Nadam se da Sarajevo ovog momenta ima dovoljno snage da “izvuče” ovu polusezonu bolje nego što smo u klubu i očekivali – kazao je.

Strateg Sarajeva naglašava  da je ekipa Slobode težak protivnik, a to je pokazala i u susretima sa Željezničarom i Zrinjskim.

– I ranije sam govorio da u play-offu neće biti laganih utakmica, ne postoje lagane pobjede i sigurno upisani bodovi, što se i pokazalo. Ima puno neriješenih rezultata, jednostavno svako želi da se pokaže što bolje i teško je nekoga pobijediti sa sigurnošću. Sloboda je protivnik koji je nama tradicionalno neugodan. Očekujem vrlo tešku i zahtjevnu utakmicu, ali Sarajevo želi da napreduje što više i osvaja bodove. Naš osnovni cilj su tri boda protiv Slobode i tako ćemo se postaviti od prve minute – istakao je.

Za predstojeći susret Janjoš neće moći računati na tri igrača, Sašu Balića, Dinu Rustemovića i Dušana Hodžića, koji se povrijedio na posljednjem treningu.

Sloboda na Koševo dolazi s jasnim ciljem, a to je pobjeda. Iako u Ligi za prvaka do sada ima samo jedan trijumf, trener Vlado Jagodić ne odustaje od „strategije prijetnji“.

– Ne idemo da se branimo, nego ćemo napasti Sarajevo. Ništa ne možemo izgubiti, a možemo mnogo dobiti. Igrat ćemo rasterećeno, za razliku od domaćina, pa možda odigramo i najbolju utakmicu do sada. Imamo grupu igrača koja je spremna istrčati na Koševo i napasti Sarajevo – izjavio je Jagodić.

Smatra da ima formulu za povoljan rezultat protiv „bordo“ tima.

– Disciplinovana i maksimalno odgovorna igra, sa željom da što duže imamo aktivan rezultat. Sarajevo je pod opterećenjem, jer nakon Slobode imaju finale Kupa, pa gradski derbi, a zna se šta za njih predstavlja ova najveća utakmica – naglasio je trener Slobode.

Tuzlaci će sutra nastupiti bez dva iznimno važna igrača. Amer Ordagić će pauzirati zbog tri žuta kartona, a Aleksandar Lazevski zbog teže povrede.

Utakmica Sarajevo – Sloboda igra se na stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 19 sati.

(Reprezentacija.ba)