Pjanić došao u Juventus kako bi se suočio s najtežim iskušenjima

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić smatra da Juventus pobjeđuje jer igrači imaju “ratnički mentalitet”, javlja Fena.

Dvadeset sedmogodišnji vezni igrač je došao u redove ‘Stare dame’ iz Rome ovog ljeta, a naglašava da je igranje za Juventus drugačije.

“Moj cilj po dolasku u Juventus je bio da postanem bolji kako bi mogao igrati sa najboljima. Došao sam u ovaj klub kako bih igrao najvažnije utakmice i da bih se suočio s najtežim iskušenjima”, izjavio je Pjanić.

Naglasio je da nije isti igrač koji je napustio Lyon u 2011. godini.

“Nisam isti igrač. Mnogo sam zreliji i iskusniji. Ovo je moja deseta sezona u nogometu. Moja tehnika se promijenila. Mnogo mi je pomoglo iskustvo u Romi, a igrati za Juventus je drugačije od svega. Opsesivno želimo pobijediti i uvijek smo fokusirani na iduću utakmicu”, rekao je Pjanić i dodao da vremena za slavlje u redovima Juventusa nema jer uvijek postoji sljedeće iskušenje.

Juventus će večeras igrati protiv Monaca u prvom meču polufinala Lige prvaka, a Pjanić je oprezan u izjavama uoči ovog meča.

“Od svih klubova protiv kojih smo mogli igrati, Monaco ima najmanje mađunarodnog iskustva. To bi moglo uticati na njih, a u isto vrijeme to ništa ne znači za večerašnji meč. Zasluženo su došli do ove faze takmičenja, na korak su do osvajanja titule u Francuskoj, a to nije lako kada pogledate snagu PSG-a. Plasman u polufinale Lige prvaka nikada ne može biti lak posao”, zaključio je Pjanić.

(Reprezentacija.ba)