Trener Slobode uoči derbija sa Željezničarom

Sloboda će u nedjelju u okviru 6. kola Lige za prvaka na Tušnju ugostiti Željezničar, protiv kojeg će joj biti potrebni bodovi u borbi za četvrto mjesto.

Uoči meča trener tuzlanske momčadi Vlado Jagodić govorio je za Sloboda TV.

“Sve utakmice sa Željezničarom svode se na isto. Ja ću prije svega reći da se susrećemo sa ekipom koja je i u prošlim vremenima uvijek igrala derbi utakmice sa Slobodom. Naravno da ne mogu prihvatiti priču kolege Petrovića koji kaže da će Željezničar sa malim klubovima rješavati titulu. Sloboda nije mali klub, a ja to nikada neću reći za Željezničar. Mnogo vremena sam potrošio poslije Zrinjskog na razgovore sa igračima koje želim da vratim unazad kada smo odigrali prvo kolo na Grbavici i tu treba tražiti motiv. Bilo je tu svega i mislim da će me svi shvatiti”, kazao je Jagodić, koji smatra da Željezničar nije ekipa koja može izdržati zgusnut raspored.

“Ja ne dam nikom ovdje da bude favorit, a onaj ko nas nadigra ja ću mu čestitati. Smatram da ovo ispadanje Željezničara iz Kupa nama nije poremetilo ništa, jer ja imam jasnu viziju sa ovom ekipom. Da li će četvrto mjesto donijeti izlazak u Evropu to ne ovisi o nama. Protiv Željezničara ću nastojati da motivišem igrače, te mislim da smo mi u ovom trenutku u blagoj prednosti. Mi ne možemo računati samo na Tandira, Jahić se vraća i imam malo širi izbor, a  Željo ima zgusnut raspored i vidjelo se protiv Širokog Brijega da to nije ekipa koja može izdržati takvo nešto”, dodao je Jagodić.

(Reprezentacija.ba)