Begović intervju-taksijem na trening

Golman Chelsea i fudbalske reprezentacije BiH Asmir Begović dao je intervju za BBC. Ne baš tipični jer je na pitanja odgovarao na suvozačkom mjestu u taksiju u emisiji koja se zove “Taksijem na trening”.

Sa svojih 198 cm nije baš lako stao u mali taksi Seat Ibiza, ali je bio vrlo raspoložen tokom razgovora. Novinara Lloy Griffitha je zanimalo koje je bilo Begovićevo prvo auto.

– Bila je to upravo Seat Ibiza. Imam još nekoliko auta. Vozim Masserati i jedan Mercedes koji vozim po centru grada. Moraš imati auto za centar kada živiš u Londonu. – rekao je nasmijani Asmir kojem je novinar rekao kako i on ima auto za centar grada, ali da mu je to isto auto i sportsko i porodično auto.

– Onda si sretnik da si našao sve u jednom. – zezao ga je Asmir.

Domaćin intervjua otkrio je kako mu je najznačajnije sjećanje na Begovića njegov gol koji je postigao sa 92 metra u 13. sekundi utakmice.

– Zamišljao sam da bih nekada mogao zabiti gol, ali sam očekivao da će to biti u posljednjim sekundama utakmice – glavom u protivničkom šesnaestercu. Iskreno, nisam previše emocionalan pa nisam znao šta da radim od sebe u tom trenutku.

Onda su prešli na pitanja o Chelseau.

– Valjda bih trebao znati ove odgovore ipak igram za njih. – rekao je unervoženi Begović.

Begović je mislio da je Chelsea osvojio prvu titulu 2004. godine umjesto 2005. , ali je tačno znao da Stamford Bridge ima kapacitet od 42.000 mjesta, da je prvi strijelac Chelsea svih vremena Frank Lampard.

Naš golman otkrio je kako sobu na gostovanjima dijeli sa Nemanjom Matićem i Johnom Terryem koji su mu najbolji prijatelji, a kako ne želi biti cimer sa Diego Costom koji nikada ne spava i uvijek je pun energije.

Najduhovitiji menadžer sa kojim je radio je Jose Mourinho, a otkrio je kako ne bi bio niko drugi no on sam, ali da su mu uzori Buffon i Ronaldo jer su najbolji u tome što rade.

– Ponekad se i dopisujem sa Buffonom. – priznao je Asmir Begović.

Tada su stigli na odredište – trening Chelsea. Begović nije imao u kešu platiti 10 funti svom taksisti i domaćinu, ali mu je obećao platiti vožnju naknadno – putem PayPala.

(Reprezentacija.ba)