Trener Željezničara uoči gostovanja u Bijeljini

Fudbaleri Željezničara gostovat će u nedjelju u Bijeljini kod ekipe Radnika u petom kolu Lige za prvaka.

“Plavi” su prošlom kolu na Grbavici odigrali meč bez golova protiv gradskog rivala Sarajeva, dok je Radnik poražen od lidera na tabeli Zrinjskog s 2:0.

S obzirom na stanje na tabeli, drugoplasiranom timu s Grbavice će ovo biti izuzetno važna utakmica u borbi za prvaka, jer za mostarskom ekipom zaostaju samo jedan bod.

S druge strane Radnik, koji se pokazao kao čvrsta ekipa, nalazi se na četvrtom mjestu uz minimalnu bodovnu prednost u odnosu na tuzlansku Slobodu i Krupu na Vrbasu.

Trener Željezničara Slavko Petrović istakao je da zbog nevremena i odgode uzvratne utakmice polufinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega, ekipa se malo odmorila, javlja Fena.

“Tokom dvije nedjelje smo imali pet utakmica i odmor je dobrodošao. Snijeg nas je iznenadio i utakmica je otkazana za nedjelju dana. Sada su uslovi također jako loši, jučer smo malo trenirali ali sam srećan da odlazimo dva dana prije utakmice u Bijeljinu gdje ćemo tamo trenirati”, rekao je trener Željezničara.

Dodaje da će predstojeća utakmica biti čvrsta i da je Radnik ekipa koju treba poštovati.

“Mi smo u prednosti. Nadam se da će moji igrači učiniti sve za tri boda koja bi bila bitna da ostanemo i dalje u svim planovima”, optimističan je Petrović.

Fudbaler Željezničara Stevo Nikolić istakao je da je odmor u pravo vrijeme došao.

“Radnik je uvijek nezgodna ekipa. Bit će zanimljivo i nadamo se osvajanju tri boda, kvalitetniji smo ali to moramo dokazati na terenu. Svjesni smo koliko nam je bitna pobjeda u borbi za titulu”, kratko je kazao Nikolić.

Utakmica između Radnika i Željezničara igra se od 17.00 sati na Gradskom stadionu Bijeljina.

(Reprezentacija.ba)