Analiza suđenja četvrtog kola Premijer lige BiH

U petak (14. april) i subotu (15. april) na programu su bile utakmice četvrtog kola Lige za prvaka i Lige za opstanak Premijer lige BiH, a u fokusu je bio gradski derbi između Željezničara i Sarajeva.

Iako je bilo šansi na obje strane, konačan rezultat glasio je 0:0.

U emisiji na BHT1 o Premijer ligi BiH, konsultant za suđenje Boro Eličić je prokomentarisao nekoliko sumnjivih situacija sa gradskog derbija te pobjedonosni gol Čelika na gostovanju kod Olimpica.

Eličić smatra da glavni sudija Admir Šehović (sudio utakmicu Željezničar – Sarajevo) nije pogriješio kada nije dosudio jedanaesterac za Sarajevo pred sami kraj prvog poluvremena te da je opravdano pokazao drugi žuti karton štoperu Željezničara Semiru Kerli.

Također, Eličić je prokomentarisao kako je zenički Čelik do trijumfa nad Olimpicom došao neregularnim golom, s obzirom da je Brković bio u ofsajd poziciji kod postizanja pogotka.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.