Trener Željezničara ističe da su obje ekipe zaslužile pobjedu

Željezničar i Sarajevo su remizirali bez pogodaka u 110. vječitom derbiju, odigranom sinoć u okviru četvrtog kola Lige za prvaka.

Trener domaće momčadi Slavko Petrović bio je zadovoljan viđenim, ali ne i činjenicom da je njegov tim osvojio samo bod.

“Mislim da smo vidjeli atraktivnu utakmicu. Ovo je prava reklama za sarajevski derbi. Obje ekipe su igrale ofanzivno. Ono što se pokazalo u prvom poluvremenu, dugo nismo tako ofanzivno igrali. Nismo iskoristili šanse, a dopustili smo neke protivniku”, rekao je nakon utakmice trener Željezničara Slavko Petrović i nastavio:

“Drugo poluvrijeme je bilo bojažljivo. Obje ekipe su zaslužile tri boda. Niko nije zadovoljan bodom. Mada, možda će taj bod nekome poslije značiti. Na derbiju se nije osjetio umor. Bio je visok ritam svih 90 minuta. Moguće da je pala koncentracija kada se nađeš u šansi. Trkački treba skinuti kapu igračima obje ekipe”.

Iako je najavio da neće biti promjena u sastavu, utakmicu su počeli Crnov i Radinović.

“Ja sam rekao da neće biti promjena, ali ne moram uvijek reći istinu. Mislio sam da će nam ta promjena donijeti plus. Mislim da su svi koji su bili na terenu u obje ekipe, pokušali sve i dali sve od sebe”, završio je Petrović.

Sinoćnjim remijem, Željezničar je zadržao tri boda prednosti nad Sarajevom, ali je lidersku poziciju prepustio Zrinjskom, koji sada ima bod više.

(Reprezentacija.ba)