Trener Sarajeva ističe kako je Željezničar u blagoj prednosti zbog domaćeg terena i navijača

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva sutra će na stadionu Grbavica odigrati 110. gradski derbi. Obje ekipe se nalaze u aktivnoj borbi za titulu, Željezničar je prvi s 51, a Sarajevo treće sa 48 bodova, što daje dodatni značaj ovom susretu, javlja Fena.

Sarajevo je danas na Koševu obavilo trening uz podršku velikog broja navijača, koji su zbog malog broja ulaznica za gostujuće navijače na stadionu “Grbavica” odlučili bojkotovati derbi.

Trener “bordo” tima Mehmed Janjoš smatra da je Željezničar trebao učiniti dodatni napor da obezbijedi veći broj ulaznica za navijače Sarajeva, ali da u svakom slučaju očekuje dobru i otvorenu utakmicu u kojoj će svi igači imati motiv više.

“Obje ekipe su nadomak ispunjenju ovosezonskog cilja, a to je izlazak u Evropu. Međutim, na derbiju su motivi veliki, osjeti se pritisak, ali mislim da će obje ekipe igrati otvoreno i pružiti dobar nogomet. Ne razmišljamo o remiju, želimo pobijediti. Željezničar je možda u blagoj prednosti zbog domaćeg terena i navijača, ali u derbijima nikada nema favorita”, izjavio je Janjoš.

Dodao je da njegov tim želi pokazati da je zasluženo u vrhu tabele, ali da atmosfera u taboru njegovog tima nije na najvišem mogućem nivou jer je Sarajevo propustilo ostvariti pobjedu u nekoliko bitnih utakmica.

Golman Sarajeva Bojan Pavlović očekuje težak meč, te naglašava da “bordo” timu odgovara samo pobjeda zbog bodovnog zaostatka.

“Mislim da derbi neće odlučiti prvaka, ali ako želimo biti šampioni moramo dobiti Želju na Grbavici. Nedostajaće nam naši navijači, to će dosta pokvariti atmosferu derbija, ali očekujem našu dobru igru i pobjedu. Motiva na ovakvim utakmicama ne nedostaje, razmišljamo samo o tri boda”, istaknuo je Pavlović.

Golman Sarajeva dodaje da je pritisak sigurno veći na igračima Željezničara jer su u boljoj poziciji i imaju mnogo više za izgubiti.

(Reprezentacija.ba)