Sarajevo na svom terenu dočekuje Zrinjski

Večeras se sa početkom u 19,00 sati na stadionu “Asim Ferhatović – Hase” igra posljednji meč trećeg kola Lige za prvaka Premijer lige BiH između Sarajeva i Zrinjskog.

Ovo će ujedno biti i derbi meč trećeplasirane (Sarajevo) i drugoplasirane (Zrinjski) ekipe, s obzirom da je Željezničar nakon sinoćnjeg minimalnog trijumfa nad Krupom (1:0) preuzeo prvu poziciju na tabeli.

Sarajevo će biti oslabljeno neigranjem Balića i Novakovića, dok će i Said Husejinović najvjerovatnije propustiti duel sa Zrinjskim.

S druge strane, mostarskoj ekipi će nedostajati Graovac, Blaić i Todorović, a upitan je nastup bh. reprezentativca Tomislava Tomića.

“Derbi utakmice može odlučiti pojedinac i neki potez, kao i navijači. Mislim da će Zrinjski ići na pobjedu, bodovna razlika je mala i sve utakmice se moraju ići na pobjedu. Imamo problema s povredama, ali imamo dovoljan fond igrača, Saše Balića i Saše Novakovića sigurno neće biti. Crnkić se vraća poslije kartona, mislim da imamo ekipu koja može odgovoriti zahtjevima”, kazao je trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković najavljuje da će njegova momčad ići na tri boda protiv Sarajeva.

“Sarajevo se pobjedom u Tuzli uključilo u borbu za naslov prvaka. Sigurno da će večeras tražiti pobjedu pred svojom publikom. Ipak, smatram da smo mi u uzlaznoj putanji i ukoliko u meč uđemo sa namjerom da ostvarimo trijumf, onda možemo očekivati osvajanje i tri boda. Idemo na pobjedu u Sarajevo i nećemo kalkulisati”, istakao je Slišković.

Dodajmo i da su bivši igrači Sarajeva, Leon Benko, Matej Delač, Gojko Cimirot, Nikola Komazec,Ivan Tatomirović, Emir Obuća, Zoran Belošević, Džemal Berberović i drugi pozvali sve navijače Bordo tima da večeras dođu i podrže svoj klub u duelu sa Zrinjskim.

Rezultati by SofaScore

Utakmicu Sarajevo – Zrinjski pratite u direktnom prijenosu putem Arena Sporta.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.