Nastavlja se utrka za prvaka Hrvatske

Rijeka i Dinamo remizirali su (1:1) u najvećem hrvatskom derbiju u posljednjih deset godina, kako su večerašnju utakmicu nazvali mediji u našem susjedstvu.

Da je Rijeka večeras slavila otišla bi na vjerovatno nedostižnih sedam bodova u odnosu na drugoplasirani Dinamo, te tako došla na korak do osvajanja titule, nakon 11 godina Dinamove vladavine.

Ovako Dinamo i Rijeka ostaju deset kola do kraja u relativno aktivnoj utrci.

Vratimo se utakmici. Armin Hodžić igrao je od prve minute za Dinamo. Solidan nastup uz puno kretanja, pa i odbrambenih zadataka je iza našeg napadača koji je praktično odigrao optimalno u odnosu na situaciju na terenu.

Mreže su mirovale sve do 68. minute kada opasni i visoki Andrijašević ostaje bez pratnje Dinamovih čuvara i nakon centaršuta glavom zabija sjajan gol.

Nedugo nakon što je ušao u igru Amer Gojak šalje opasan centaršut pred gol Rijeke koji koristi Soudani koji u 87. minuti atraktivno zabija škaricama za konačnih 1:1.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.