Rijeka i Dinamo večeras za prvaka Hrvatske

Danas se sa početkom od 19 sati na stadionu Rujevica u Rijeci igra najveći derbi u posljednjih deset godina u Hrvatskoj.

Nakon 11 uzastopnih Dinamovih titula prvaka Hrvatske, Rijeka večeras ima veliku šansu da se pobjedom nad Dinamom odvoji na sedam bodova prednosti, te tako, unatoč još 10 preostalih kola, napravi vjerovatno nedostižnu prednost nad Dinamom.

Rijeka ove sezone još ne zna za poraz (21 pobjeda i pet remija), a sa druge strane, Dinamo je vezao osam ligaških pobjeda i nalazi se u odličnoj formi.

Za večerašnji derbi konkurisaće i naši reprezentativci u timu Dinama Armin Hodžić i Amer Gojak. Hodžić će najvjerovatnije početi meč od prve minute, dok će Gojak čekati svoju priliku s klupe za rezervne igrače.

Zanimljivo da je Hodžić u posljednjih osam mečeva postigao čak 12 golova za tim Dinama i sigurno da će biti najveća opasnost po odbranu Rijeke.

Trenutno je Hodžić peti strijelac prvenstva sa 10 postignutih golova. (1. Andrijašević (Rijeka) – 12 golova, 2. Ejupi (Osijek) – 12 golova, 3. Soudani (Dinamo) – 11 golova, Gorgon (Rijeka) – 11 golova, 5. Hodžić (Dinamo) – 10 golova).

1. Rijeka – 68 bodova,
2. Dinamo – 64 boda,
3. Osijek – 47,
4. Hajduk – 46,
5. Slaven Belupo – 29,

Utakmicu pratite u direktnom prijenosu putem Arena Sporta.

(Reprezentacija.ba)