Kolašinac bira novi klub

Sead Kolašinac (23) će na kraju sezone nakon više od šest godina napustiti redove njemačkog Schalkea.

Sead je u Schalke stigao u januaru 2011. godine iz omladinskog pogona Stuttgarta (prethodno nastupao za omladinske kategorije Karlsruhera i Hoffenheima), a za prvi tim Schalkea odigrao je preko stotinu zvaničnih utakmica. Našem reprezentativcu ugovor sa ekipom iz Gelsenkirchena ističe krajem juna 2017. godine te će kao slobodan igrač karijeru nastaviti u novom klubu.

Gotovo je sigurno da će Sead od naredne sezone nastupati izvan Bundeslige, s obzirom da su zbog poštovanja prema navijačima Schalkea male šanse da zaigra za jedan od dva najveća kluba u Njemačkoj (Bayern i Borussia Dortmund).

Prema pisanju inostranih medija duga je lista timova koji žele našeg pozudanog lijevog beka. Juventus, Milan, Liverpool, Manchester City, Arsenal i Everton zainteresovani su za usluge Kolašinca.

Posljednja se pojavila informacija da je Everton spreman ponuditi platu od čak 10 miliona eura Kolašincu, a u Evertonu na poziciji lijevog beka nezamjenjiv je Leighton Baines, koji će u decembru ove godine napuniti 33 godine.

U svojim redovima Kolašinca žele i u Liverpoolu, Evertonovom gradskom rivaluAko bi se Kolačinac odlučio za ponudu Liverpoola, tu bi najvjerovatnije bio prva opcija na lijevom beku, jer kompletnu sezonu neprirodno na tom mjestu igra veznjak James Milner.

Također, sa klupe bi ga predvodio Jurgen Klopp i sigurno da bi Kolašinac još više napredovao u određenim segmentima. Vjerovatno bi prema tome Liverpool bio i najbolja opcija za stamenog Kolašinca.

I u Milanu bi vjerovatno imao zagarantovano mjesto na svojoj poziciji, a kada je riječ o talijanskim klubovima koji ga žele, treba spomenuti da bi u Juventusu imao žestoku konkurenciju u Alexu Sandru, koji je trenutno ponajbolji lijevi bek na svijetu.

U slučaju da se odluči da karijeru nastavi u Manchester Cityju konkurencija bi mu bili Aleksandar Kolarov i Gael Clichy, a u Arsenalu Nacho Monreal i Kieran Gibbs, naravno pod uslovom da nabrojani fudbaleri ostanu u matičnim klubovima.

(Reprezentacija.ba)