Bh. internacionalac debitovao u holandskoj ligi

Da se trud i rad isplate, najbolje pokazuje slučaj dvadesetogodišnjeg Bosanca Ajdina Hrustića.

Hrustić (20) je subotu u susretu holandske Eredivise lige debitovao za prvi tim Groningena na gostovanju kod AZ Alkmaara, kad je ušao u igru u 70. minuti.

Krilni fudbaler je u septembru 2014. godine iz njemačkog Schalkea prešao u redove Groningena, a u razgovoru za Reprezentacija.ba portal govorio je o svom debiju u holandskom šampionatu.

“Odličan je osjećaj debitovati u holandskoj ligi. Već tri godine sam u Groningenu, borio sam se i nikada nisam odustajao. Drago mi je što sam dobio priliku igrati protiv AZ Alkmaara”, kaže nam Hrustić, sa kojim u Groningenu nastup i povremeni bh. reprezentativac Samir Memišević (23).

“Samir i ja smo veoma dobri prijatelji. Družimo se skoro svaki dan otkako je stigao u Groningen. Drago mi je što je on ovdje.”

Iako je prije nekoliko godina isticao da želi igrati za BiH, poziva u našu reprezentaciju još uvijek nije bilo.

“Kada god imam vremena, naravno da gledam našu reprezentaciju. Još kada sam nastupao za Schalke, govorio sam da mi je želja da igram za BiH, međutim, nikada nisam dobio poziv. Sada su me zvali da nastupam za U23 selekciju Australije, ali se nadam da će u Groningen uskoro stići poziv iz Bosne i Hercegovine”, kazao je Hrustić, koji još uvijek nema nijedan zvaničan nastup za bilo koju selekciju Australije ili BiH, a ne krije da je uvijek imao želju da zaigra za našu reprezentaciju.

Bh. internacionalac je u Schalkeu trenirao i sa našim Seadom Kolašincem, a zanimljivo da mu je najbolji prijatelj Leroy Sane, mlada zvijezda engleskog Manchester Cityja.

“Seada poznajem veoma dobro. Prvu sedmicu kada sam stigao u Schalke, on mi je puno pomogao. Gledao je moj prvi trening, tada smo se upoznali i u kontaktu smo još uvijek. Što se tiče Sanea, to je moj najbolji prijatelj. Ista smo generacija i zajedno smo išli u školu. Bukvalno smo svaki dan provodili zajedno i redovno se čujemo te vidimo kada smo u mogućnosti”, istakao je Ajdin na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)