Trener Željezničara nakon pobjede nad Slobodom

Trener Željezničara Slavko Petrović zadovoljan je nakon pobjede nad Slobodom u prvom kolu Lige za prvaka BiH, javlja Fena.

Željezničar je na Grbavici, u svečanoj atmosferi povodom otvaranja istočne tribine, pobijedio Slobodu sa 4:2, uz hat-trick Ivana Lendrića.

Petrović ističe da je grad Sarajevo doživio veličanstvenu predstavu – otvaranje istočne tribine i šest “predivnih” golova.

“Svojom ekipom nisam bio zadovoljan u prvom dijelu utakmice, bili smo nervozni ali kasnije smo postali mirniji. Pokušali smo maksimalno ofanzivno igrati. Nisam bio zadovoljan ni kod rezultata 2:0, kada je Kerla napravio kardinalnu grešku i vrati Slobodu u utakmicu. Ispostavilo se tačnim da je Sloboda najteži protivnik koji nam je došao nakon pauze i vidi se da nisu slučajno pobijedili našeg rivala Sarajevo sa 3:0”, kazao je Petrović.

Njegov kolega na klupi Slobode Vlado Jagodić čestitao je Željezničaru na pobjedi, ali i na otvaranju istočne tribine i lijepog ambijenta na stadionu.

“Ja sa Slobodom pokušavam ući u Ligu za prvaka kao težak protivnik, Sarajevo se opeklo prije dvije sedmice, a Željo danas nije. Žao mi je što se desilo, četvrti gol Željezničara, jedan fair play koji je trebao da se ispoštuje, nije se desio. Moj igrač je ležao, razbijen. Ja ću analizirati svoje poteze i mojih igrača”, izjavio je Jagodić.

(Reprezentacija.ba)