Željo protiv Slobode otvara novu tribinu

Istočna tribina Stadiona Grbavica zvanično će biti otvorena u subotu, neposredno prije utakmice sa Slobodom. Trenutak je to koji smo dugo čekali i koji se do samo prije tri mjeseca činio nemogućim, ali svi zajedno smo ostvarili ono o čemu smo sanjali i napravili tribinu, javljaju iz FK Željezničar.

Danas je na “novom istoku” počelo postavljenje oznaka sa imenima i prezimenima vlasnika desetogodišnjih ulaznica, a u toku su i ostali radovi na uređenju. Tribina će tako potpuno spremna dočekati navijače na utakmici protiv Slobode.

Uporedo sa ovim aktivnostima, nastavlja se prodaja desetogodišnjih ulaznica, naš cilj i dalje ostaje broj od 919 desetogododišnjih pretplatnika, odnosno cijeli sektor C na istočnoj tribini, koja ima kapacitet od 4266 gledalaca. Interes za duel sa Tuzlacima je veliki i očekuje sa da naš stadion, sada ukupnog kapaciteta od 13.449 sjedećih mjesta bude ispunjen do kraja.

Ekipa Željezničara u međuvremenu se probila do drugog mjesta na tabeli sa samo bodom zaostatka za vodećim Zrinjskim. Do kraja sezone ostalo je da se odigra još dodatnih deset kola po zgusnutom rasporedu pa je pred nama izuzetno zanimljivo i nadamo se uspješno “plavo proljeće” u kojem će podrška navijača biti potrebnija nego ikad.

Utakmica 1. kola Lige za prvaka između Željezničara i Slobode igra se u subotu od 19 sati. Pola sata ranije počinje program otvaranja istočne tribine, tako da navijačima preporučujemo da na svojim mjestima budu već u 18 sati i 20 minuta.

(Reprezentacija.ba)