Navijači Albanije “divljali” na tribinima

Selekcija Albanije, s kojom će naš državni tim odigrati prijateljsku utakmicu 28. marta u Elbasanu, poražena je sinoć na gostovanju kod Italije u sklopu petog kola grupe “G” kvalifikacija za SP.

Talijani su slavili s 2:0 pogotcima De Rossija (12’ p) i Immobilea (71’), a susret su obilježili huliganski ispadi gostujućih navijača.

S tribine na kojoj su bili Albanci bacana je pirotehnika, a susret je bio i prekidan, pa su igrači napustili teren na osam minuta.

Jedna naprava je eksplodirala blizu zaštitara koji je odvezen u bolnicu, ali srećom bez posljedica.

“Baš me to uzrujalo, vidio sam stranu albanskih navijača koju još nisam, godinama. Bio sam uzdrman i boljelo me gledati te scene, nikad nisam to očekivao od albanskih navijača. Pa naši su navijači uvijek iskazivali fair-play i ne razumijem što im se dogodilo, to je toliko suprotno njihovu karakteru, toliko apsurdno, neobjašnjivo… Ne želim reći nešto ishitreno, razgovarat ću s predsjednikom pa ćemo vidjeti”, rekao je albanski selektor Gianni De Biasi nakon meča.

Što se tiče samog meča, De Biasi je bio zadovoljan izdanjem svojih igrača.

“Igrali smo pristojno. S obzirom na razliku u kvaliteti, dobro je da smo imali odlučnost i fokus. Tijekom utakmice triput smo mijenjali formaciju i ne žalim za svojim odlukama. Imamo ozlijeđenih i kažnjenih igrača, neki ne igraju u klubovima, a unatoč tome, nismo vidjeli baš tako golemu razliku između nas i Talijana”, istakao je De Biasi.

Albanija poslije pet odigranih utakmica u grupi “G” zauzima četvrtu poziciju sa šest osvojenih bodova, sedam manje od mjesta koje vodi u baraž.

(Reprezentacija.ba)